Arutelu:William Thomson

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kust see info on võetud, et ta oli esimene teadlane, kes sai aadlitiitli? Andres 26. jaanuar 2008, kell 10:38 (UTC)

Vahest on siin mõeldud esimest Briti lordiks ülendatud teadlast. Aadlikest teadlasi oli kindlasti ka varem, nii et selles mõttes ei ole lause küll õige. Ja veel: järjekorranumbreid ei kirjutata nimedes minu arust välja.
See pärineb Entsüklopeediakirjastuse Teaduse ja Tehnika A&Ost, biograafiaregistrist, lk 267. Lootsin sellele ka teistest vikidest kinnitust saada, aga kuskil ei märganud küll. --Epp 26. jaanuar 2008, kell 12:04 (UTC)
See ei saa tõele vastata muidugi, sest kas või Newton oli ju igatahes enne. --Epp 26. jaanuar 2008, kell 12:12 (UTC)
Ma oletan, et on mõeldud seda, et ta oli esimene teadlane, kes sai lordiks. Tõenäoliselt on siis nobility vms valesti tõlgitud, sest see on ülemaadel. Newton oli alamaadlik. Ja ka seda tuleks täpsustada, sest näiteks Francis Bacon sai samuti lordiks, kuigi nähtavasti mitte teadusliku tegevuse eest. Francis Baconit võib minu arvates samuti teadlaseks lugeda, kuigi ta polnud tunnustatud teadlane ning on tuntud peamiselt filosoofina. Andres 26. jaanuar 2008, kell 12:38 (UTC)
Mis puutub järjekorranumbritesse, siis ma järgin Priit Raudkivi. Tema raamatud on ka ainukesed eestikeelsed allikad, milles ma seda järjekorranumbrit üldse olen kohanud. Sellepärast võib minu meelest pigem öelda, et eesti keeles sellised järjekorranumbrid just kirjutatakse välja. Andres 26. jaanuar 2008, kell 12:41 (UTC)