Arutelu:Väärpositiivne tulemus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

väga suur osakaal on selles laboratoorse meetodi valiku võimalustel

Mida see tähendab? --Epp 13. november 2012, kell 12:29 (EET)

See saab tähendada keegi "õnnetu" artikkel, võib-olla keegi kunagi suudab sest hunnikust midagi kasulikku leida, Oop gangham style......... aga tegelikkuses on mõeldud kui loete ka Western, Southern, Northern blottingu analüüse- et kui kõne all on tulevase lapse geeni ja/või kromosomihäire analüüs ja või vähimarkerite analüüs või ka HIV jt suguhaiguste analüüs siis testi tulemus oleneb valitud meetodist isegi kuni 50% ulatuses, kui näituseks kellelgi tehakse PCR meetodil HIV analüüs (ülekantud näitlikus tähenduses) siis selleks, et teha kindlaks kas inimese kehas ka tegelikult viirus käimas on tuleks teostada tunduvalt kallim aga kindlam analüüs kui seda on PCR (mis tõsi küll on "Nobel Prize Winner") aga edasi saate lugeda

http://et.wikipedia.org/wiki/Arutelu:Southern_blotting


Arutelu:Statistiline meetod Keegi õnnetu tegi "artikli", mille kopeerin siia. Võib-olla suudab keegi kunagi sest hunnikust midagi kaskulikku leida, aga ma kahtlen ses sygavalt. --Oop (arutelu) 1. detsember 2012, kell 18:09 (EET) Kaasaegsete statistiliste meetodite ja seadmete kasutamine laboratoorses teadusharudes on meditsiini-,geeni-, ja molkeulaarbioloogia haru, kus tegeletakse teaduslike analüüsidega käesoleval hetkel tuntud- mikroskoopilisel tasandil. Laboratooriumides, mis loodud suuremate teadusasutuste ning haiglate juurde on oma seadmete ning nendega seotud tarkvarane kooslus. Erinevad teadlased kasutavad teaduses ka erinevaid meetodeid, tuntumad neist:

Densitomeetria Elektrokemoluminestsentsimmuunanalüüs („Electrochemiluminescence immunoassay”-ECLIA Elektrokemoluminomeetria Ensüümkaudne immuunsorbtsioonimeetod („Enzyme-linked immunosorbent assay”)-ELISA Ensüüm-võimendatud immuunmeetod- EMIT Fluorestsents-ensüüm-immuunmeetod-UniCAP Fluorestsentspolarisatsioon-immuunmeetod FPIA Fotomeetria Geelaglutinatsioon lateksglutinatsiooni meetod Fluorestsentshübridisatsioon in situ („Fluorescent in situ hybridization”)- FISH Indirektne immunofluorestsentsanalüüs („Indirect fluorescent antibody (test)”)-IFA Immuunturbidimeetria Kalorimeetriline meetod broomkresoolrohelisega-BCG Kaudne immunofluorestsentsmeetod („Indirect immunofluorescence”)-IIF Kemoluminestsents-immuunanalüüs-CLIA Kemoluminestsents-immuunmeetod- CMIA Kemoluminomeetria Koagulomeetriline meetod Kõrglahutus-vedelikkromatograafia(„High-performance liquid chromatography”)-HPLC Kromatograafiline meetod Nefelomeetria Northern blotting Radioimmunanalüüs („Radioimmunoassay”)-RIA Reaalaja polümeraasi ahelreaktsioon („Polymerase chain reaction”)-PCR Southern blotting Turbidimeetria Western blotting jpt.

04.dets Mariina


Kas see on sama mis "valepositiivne"? Adeliine 4. detsember 2012, kell 12:13 (EET)

Adeliinele VIKI kaudu: Väärpositiivne tulemus

Väärpositiivne tulemus (inglise false positive result) laboratoorse(te) testi(de) tulem, kus analüüsitud proovimaterjali vastus on valepositiivne, nt terve tunnistatakse haigeks, väga suur osakaal on selles laboratoorse meetodi valiku võimalustel [1].

Väärnegatiivne tulemus

Väärnegatiivne tulemus (inglise false negative result) laboratoorse(te) testi(de) tulem, kus analüüsitud proovimaterjali vastus on valenegatiivne, nt haige tunnistatakse terveks, väga suur osakaal on selles laboratoorse meetodi valiku võimalustel [1].

04.dets Mariina