Arutelu:Tolmuimeja

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis on osaline vaakum? Võiks ka kirjutada tööpõhimõttest. Andres 3. august 2007, kell 15:29 (UTC)

Osaline, kuna siin vaakumpump ei tekita väga suurt alarõhku, isegi kui imemisava sulgeda...Zosma 4. august 2007, kell 07:51 (UTC)

Seda tuleb selgitada. "Osaline vaakum" on arusaamat. Andres 4. august 2007, kell 18:22 (UTC)


Ma arvan, et artiklit "Tolmuimeja (narkoloogia)" ei ole vaja, kuigi see on slängisõna, mis võimaldab ühesõnaliselt kirjeldada tegevust, mille jaoks eraldi kirjakeelset väljendit pole. Ma arvan, et võiks pigem teha artikli "narkootikumide manustamise viisid", mille all ninnatõmbamise jaotuses võib ka seda slängisõna mainida.--Ken 5. august 2007, kell 09:29 (UTC)

Minu meelest on nii, et kui on mõiste, peaks olema ka artikkel. Ma ei poolda mõistete pagendamist eraldi artiklitest koondartiklitesse. Nii või teisiti, seda võib otsustada hiljem. Andres 5. august 2007, kell 20:39 (UTC)

  1. Millisest allikast on võetud termin "keeristolmuimeja"? Kas selle all mõeldakse tsüklontolmuimejat? ÕS: "multitsüklon – tehn õhu vm gaasi tolmust puhastamise seade", EKSS: "tsüklon – tehn seade, mis eraldab gaasilisest keskkonnast tahkeid osakesi, andes neile pöörisliikumise", tehnikasõnastikes on ka trobikond "tsüklon"-sõnaga mõistet, sealhulgas tähenduses 'seadis pulbrite eraldamiseks gaasidest ja vedelikest' – ei mingeid "keerisseadmeid".
  2. "Robottolmuimejate imemisvõimsus on palju väiksem kui võrgutoitega seadmetel, kuid selle eest töötavad need pikemat aega (ühe laadimisega 1−2 tundi)." – mis mõttes töötavad AKUTOITEL robottolmuimejad pikemat aega kui VÕRGUTOITEL tavatolmuimejad? Kas võrgutoitega tolmuimejal on mingi ajaline piirang, et sellega ei või tervet tundi töötadagi? Kuriuss 30. jaanuar 2018, kell 11:39 (EET)