Arutelu:Toimetaja

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

–Alus on olemas. Paljud tuntud kultuuritegelased on olnud ka toimetajad. Võib-olla peaks neid siin mainima (ühtlasi grupeerima)?--Vikker 30. aprill 2009, kell 19:33 (UTC)

Miks mitte. Andres 1. mai 2009, kell 06:22 (UTC)

Alguses on toodud välja sõna neli tähendust, aga Vikipeedia ei ole organiseeritud sõnade, vaid mõistete ümber. Tähendusi saab loetleda Vikisõnaraamatus. Võib-olla tuleb esimese ja teise tähenduse kohta teha eraldi artiklid. Andres 1. mai 2009, kell 06:22 (UTC)

Millised võiksd olla esimese ja teise tähenduse alusel loodud artiklite tunnussõnad? Kummalgi juhul on tegemist t o i m e t a j a g a. Kuidas eristada nii, et soovija leiaks koha õige artikli? Valitakse ju 'toimetaja'.--Vikker 1. mai 2009, kell 07:11 (UTC)

Muutsin veidi. Tuleb lisada toimetamise sisu kirjeldusi, praegu on need avatud osaliselt (vt. profiili järgi)jm. --Vikker 1. mai 2009, kell 09:21 (UTC)

Praegu ei tundu olevat vajadust mitmeks jaotada, aga hea oleks teha eraldi artiklid eri tüüpi toimetajate kohta. Vajaduse korral võib teha artikli Väljaande toimetaja või Toimetaja (toimetuse juht), Andres 1. mai 2009, kell 09:27 (UTC)
Kui on artikkel toimetaja kohta teises tähenduses, tuleb teha artikli algusesse täpsustusmärkus. Andres 1. mai 2009, kell 09:28 (UTC)

1) Ei tea, kui kaugele võib tähenärimise ja irisemisega minna, aga siin paistab olevat see probleem, et Väljaande toimetaja ja Toimetaja (toimetuse juht) ei eristu küllalt. 2) Olid kauged ajad, kui kõik olid toimetajad; siis tulid lähimineviku ajad, kui ajakirjadel olid juhtideks peatoimetajad ja ajalehtedel juhtideks toimetajad; nüüd on v ä l j a n n e t e l (õieti küll väljaannete, so ajalehtede ja ajakirjade toimetustel, aga öeldakse ikka, et väljaannetel) ja väljaandmisega tegelevatel a s u t u s t e l (kirjastustel) igal võimalikul ja võimatul juhul peatoimetajad – neid on Eesti täis, nii et pea hakkab ringi käima. 3) Raadiosaade, televisoonisaade – kas see on väljaanne? Aga saadetega tegelevad toimetajad...--Vikker 1. mai 2009, kell 21:08 (UTC)

Eks tuleb nuputada. Toimetaja (toimetuse juht) võiks ju sobida. Või siis kirjutada artiklis Peatoimetaja, et peatoimetaja ametinimetus võib-olla toimetaja. Andres 1. mai 2009, kell 21:15 (UTC)