Arutelu:Tallinna Toompea Kaarli kogudus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mõned asjad sobiksid rohkem artikli Kaarli kirik juurde, kuid samas on need koguduse eluga küllaltki seotud (kiriku remonti puudutav näiteks) ning seetõttu panin need siia.

Mõni teatmeteos nimetab ekslikult piiskop Kuke pühitsemise kohaks Toomkirikut. See on vale. Nagu mainitud oli Toomkirik saksa koguduse käes. Talitus viidi läbi Tallinna Kaarli kirikus, mida kajastas ka tollane ajakirjandus. Jukko. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Jukko (arutelukaastöö) 20.10.2003.

Ma arvan, et pole ka midagi hullu, kui mõni asi on dubleeritud. Ruumipuudust meil ei ole.
Valeandmete olemasolu võiks ehk ka põhitekstis mainida. Näiteks võiks kirjutada sulgudes (mitte Toomkirikus).
Kirikute nomenklatuur artiklite pealkirjades oleks minu ettepanekul järgmine: kui sama nimega kirik on mitmes linnas, siis kirjutada sulgudesse kiriku nime taha linna nimi: näiteks: Jaani kirik (Tallinn), Jaani kirik (Tartu). Andres – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Andres (arutelukaastöö) 20.10.2003.

Läbi aegade on kiriku üheks funktsiooniks olnud tänapäeva mõistes sotsiaalhoolekanne?. Selles osas pole ka Kaarli kirik erand.

Sotsiaalhoolekande valdkondadeks olid lastehoid ja vaestehoolekanne, mis mõlemad said alguse [19. sajand]?i teisel poolel, kuid seoses riikliku korralduse muutumisega viidi mõlemad valdkonnad Eesti Vabariigi algusaastatel uuele seaduslikule alusele. Selleks seaduslikuks aluseks oli registreerimine.

Algus ei ole minu meelest vajalik. Võiks ehk alustada nii: "Kaarli koguduse sotsiaalhoolekande..." Lõpp on segane. Kas võiks ehk kirjutada nii:

Lastehoid ja vaestehoolekanne said Kaarli koguduses alguse [19. sajand]?i teisel poolel.

Edasi ma ei oska kirjutada.

Siis veel, võib-olla jätaks pealkirjas ajamääratluse ära? Andres – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Andres (arutelukaastöö) 20.10.2003.


Pikema nime alt on tehtud ümbersuunamine. Arvan, et pealkiri ei pea kokku langema kõige ametlikuma nimetusega. Andres 22. november 2005, kell 12.30 (UTC)

oleks kena kui sissejuhatav lause oleks sama algusega kui pealkiri ja ilma lingita, tõsta se EELK kuhugi mujale(?) (a la "Tallinna Toompea Kaarli kogudus (ametlikult EELK Tallinna Toompea Kaarli kogudus) on ..."(?) --TarmoK 22. november 2005, kell 14.54 (UTC)
Meil on palju selliseid juhtumeid, kus pealkiri ja algus ei lange kokku (näiteks isikunimedes). Mulle tundub, et praegune lahendus on optimaalne. Muidu me peaksime kordama peaaegu sedasama nime. Andres 22. november 2005, kell 15.48 (UTC)