Arutelu:Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

esimese Eesti Vabariigi aastatel

Siia oleks vaja mingit muud väljendit, sest meil ei ole teine Eesti Vabariik. Andres 20. september 2006, kell 10:00 (UTC)
määratlesin sõdade järgi. võid ise mõne parema määratluse panna. Vabadussõda on oluline selle poolest, et Kustas Utuste jt nägid oma tööd kui vaimset vabadusvõitlust, sellenimeline kirjatykk oli Utustel ja isegi ajakiri, räägitakse. Ohpuu 20. september 2006, kell 10:09 (UTC)

Sõna "uuspaganlike" kustutamine[muuda lähteteksti]

Kustutasin artiklist sõna uuspaganlikud. Tegemist on selgelt hinnangulise mõistega, mis erapooletust taotlevasse väljaandesse ei sobi. Kui selelst jääb väheks, tutvuge Wikipeedia artikliga "paganlus". Samuti tasub meeles pidada, Maavalla koda peab maausuliste nimetamist paganateks solvavaks ja vaenu õhutavaks.

See ei kuulu küll üldse selle artikli teemasse, aga kas näiteks võiks kirjutada artiklis Taarausk kuskil tagapool, et mõned uurijad (viide) on liigitanud selle usundi neil ja neil põhjustel (viide) uuspaganluse alla, selle usundi pooldajad aga peavad väljendi "paganlus" kasutamist neil ja neil solvavaks ja vaenu õhutavaks (viide). Andres 27. juuli 2009, kell 19:10 (UTC)
Asjaolu, et niisugune liigitamine on toimunud, ju päris maha vaikida ei saa. Andres 27. juuli 2009, kell 19:15 (UTC)