Arutelu:Tööpartei

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ei ole mõtet meie kommuniste sinna arvata. Inglise Tööerakond on sotsiaaldemokraatliku ideoologiaga. Samas kui ESDTP on new left. Sotsiaaldemokraatlikud erakonnad mahuvad sinna mõiste raame. ESDTp vahest õigem nimi on Vasakpartei. Nagu endised kommunistide parteid ikka läänemaailmas.

Siin on küsimus nimes. Kui ESDTP-d mõnikord nimetatakse lühendatult Tööparteiks, siis võidakse seda parteid selle pealkirja alt otsida. Võib ju teha nii, et siin kohe ära mainida, et tegemist ei ole sotsiaaldemokraatliku, vaid vasakparteiga, mis kannab uusvasakpoolsuse ideoloogiat. Andres 09:35, 14 Aug 2004 (UTC)
Seda peaks vist tegemagi, sest esimesena torkas silma Eesti tööpartei puudumine sellest nimekirjast. SSGreporter 5. mai 2010, kell 01:37 (EEST)
Palun täpsusta oma ettepanekut. Andres 5. mai 2010, kell 01:47 (EEST)[vasta]
Osutasite ülal sellele, et ESDTP oli tegelikult vasakpartei. Hiljem muutiski oma nime selliseks, aga arvasin, et ESDTP võiks siiski olla siin loetelus, sest selle nime all jõudis partei tuntum olla kui pärast Vasakpartei nime all. SSGreporter 5. mai 2010, kell 01:56 (EEST)
Sel juhul tuleks see artikkel vormistada täpsustuslehena või teha sellest nimekirjast eraldi leht. Andres 5. mai 2010, kell 01:59 (EEST)[vasta]

Siin on suur segadus. Näiteks Labour Party on sõna-sõnalt "Tööpartei", kuid meil tõlgitakse seda vist hoopis "Leiboristlik Partei". Samas Norra Tööpartei on hoopis "Töölispartei". Andres 7. juuni 2006, kell 13.04 (UTC)