Arutelu:Stiil

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Esimese lause järgi on ka kõnnak ja käekiri stiilid. See võib nii olla, aga tavaliselt nii ei öelda.

Mulle tundub, et kunstistiilide puhul on tähendus kuidagi spetsiifilisem. Selles üldises mõttes on stiil ju lihtsalt iseloomulik viis.

Teine lause ei ütle minu meelest midagi. Igal asjal on tunnused. Andres 2. aprill 2008, kell 22:29 (UTC)

Algul nimetati stiiliks inimese käekirja (stilus - vanarooma kirjutuspulk). Stiil on omanäoline asjade tegemise viis, mida saab analüüsida ja mille tunnusjoonte kombinatsiooni saab tuvastada. --Tiuks 2. aprill 2008, kell 23:12 (UTC)
Kas on olemas selline omanäolisus, mida ei saa analüüsida jne? Ja kas paljudele ühised stiilid on omanäolised? Andres 4. aprill 2008, kell 07:50 (UTC)
Nii on kirjas Varraku raamatus Kunst.--Tiuks 4. aprill 2008, kell 16:59 (UTC)
Nojah, aga me peame ise ka mõtlema ja kasutama erinevaid allikaid. Entsüklopeediaartiklis on tarvis taotleda võimalikult täpset sõnastust. Andres 4. aprill 2008, kell 18:10 (UTC)

kui kunstistiilist jne on kavas teha eraldi artiklid, siis tuleks vaadata üle ka linguid siia. Muide, kunstialadel tuleb vahet teha ühiste stiilide ja mõnele isikule eripärase stiilin vahel. Andres 4. aprill 2008, kell 07:50 (UTC)


EKSS toob 5 tähendust. Artiklid võiksid minumeelest olla esimesest, teisest, kolmandast (võib-olla sealt eraldi artikkel ainult spordi mõistest, teisest poolest rääkida siinses artiklis) ja neljandast (sest peamiselt sellega tegelevad stilistid). Adeliine 9. november 2018, kell 20:10 (EET)[vasta]