Arutelu:Star Trek II: The Wrath of Khan

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Märkus viletsa seisu kohta peaks minu meeles seisma artikli alguses. Andres 9. detsember 2005, kell 19.43 (UTC)

Jah, tõstsin ymber. Pikema artikli puhul kindlasti alguses. Kui artikkel on nii lyhike, et mahub yhele ekraanile ära, siis võib ka lõpus olla: umbes nii, et inimene loeb ja mõtleb, et mis jama see on, ning lõpus näeb, et, heh, ongi jama. Ja ehk hakkab paremaks tegema. --Lulu 9. detsember 2005, kell 19.47 (UTC)

Kas "Star Trek 2: Khani viha" on kuskil tõlkena esinenud? Andres 10. detsember 2005, kell 03.09 (UTC)


Tõstan varasema sisu praegu siia.

Peale esimese filmis saadud vigastuste parandamist seisab Tähelaev Enterprise NCC 1701 kosmosedokis ja treenib oma uut meeskonda. Saabunud hädakutsung sunnib kapten Kirki võtma vastu otsuse lahkuda pooleldi komplekteeritud ja osaliselt kadettidest koosneva ning väljaõpetamata meeskonnaga.
Saabudes hädasignaali väljasaatmis kohta Tähelaevastiku Teadusjaama Regulus kohtub ta oma "vana sõbraga" Khan Noonien Singh'iga(Ricardo Montalban) kes on tapnud uurimisjaama meeskonna ja võtnud pantvangi väiksema tähelaeva meeskonna.
Peale terve rea võitlusi ja gambiite mõlemalt poolt õnnestub Kapten Kirkil oma vaenlane hävitada oma parima sõbra Dr.Spocki (Leonard Nimoy) kaotuse hinnaga. Dr.Spock maetakse samale planeedile mis tekkis võitluse käigus.



  • Täpsustus

Khan Noonien Singh - geneetiliselt modelleeritud inimene kes soovis luua üliinimeste rassi. Täpsemalt vaata Star Trek Timeline.



  • Tagasivaade


TOS seerias SpaceSeed avastas kapten Kirki juhitud Tähelaev Enterprise NCC1701 selle laeva. Elluäratatud Khan proovis vallutada teda aidanud Enterprise kuid Kirk kavaladas ta üle. Mässajad saadeti planeedile, et nad kasutaksid om aüliinimlikke võimeid uue ühiskonna loomiseks. Vahepeal toimunud looduskatastroof aga muutis normaalse planeedi peaaegu mitte elamiskõlbulikuks ja Khanis tekkis "püha viha" kapten Kirki vastu. Saatuse tahtel valiti just see planeet eksperimendi läbiviimiseks ...



  • Lisapeaosade täitjad.


Bibi Besch - Dr. Carol Marcus (Kirki vana armastus)
Merritt Butrick - Dr. David Marcus (Marcuse ja Kirki poeg)
Paul Winfield - Captain Clark Terrell
Kirstie Alley - Lieutenant Saavik
Ricardo Montalban - Khan Noonien Singh
Judson Scott - Joachim, Khani assistent

Andres 10. detsember 2005, kell 03.31 (UTC)