Arutelu:Sotsiaalpoliitika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kui on mitu mõistet, siis peaks olema ka mitu artiklit? Inglise ja saksa viki artiklis peetakse silmas teist tähendust. Andres 25. november 2008, kell 11:47 (UTC)

Andres, su kommentaar on arusaamatu, entsüklopeedia toimetaja jaoks õigupoolest asjatundmatu. Kui mõiste on mitmetähenduslik, siis see ei tähenda, et oleks mitu mõistet, vaid seda, et erinevad autorid sisustavad sama mõistet erinevalt. Palun loe hoolikalt inglise viki artikli algust: "Social policy primarily refers to guidelines and interventions /.../" Rõhuasetus sõnadel "primarily" (ehk on ka teisi tähendusi), "guidelines" AND "interventions" (ehk viidatakse eesti artiklis toodud nii esimesele kui ka teisele tähendusele).

Kindlasti olen sotsiaalpoliitika alal asjatundmatu. Vikipeediat toimetada võib igaüks, rääkimata arutelulehel arvamuse avaldamisest.
On selliseid mõisteid, mis on laialivalguvate piirjoontega või vaieldava sisuga. Sellisel juhul tuleb muidugi teha üks artikkel. On ka olukordi, kus ühe sõnaga tähistatakse mitut mõistet. Sel juhul tuleb sageli teha mitu artiklit, et neil mõistetel selget vahet teha. Mõiste ei saa olla mitmetähenduslik; mitmetähenduslik võib olla sõna. Andres 14. detsember 2009, kell 21:39 (UTC)
See on tõsi, et inglise vikis arvatakse sotsiaalpoliitika alla nii põhimõtted kui ka abinõude süsteem. Saksa vikis räägitakse ainult abinõude süsteemist. Mõlemas mainitakse sotsiaalpoliitikat kui akadeemilist distsipliini, mis on kindlasdti omaette mõiste, mis nõuab omaette artiklit.
Kui võtta asja nii sotsiaalpoliitika hõlmab oma osadena põhimõtteid ja abinõusid, siis võib teha ühe artikli. Kui sotsiaalpoliitika all mõeldakse kord ühte, kord teist, nagu praegu paistab olevat öeldud, siis on võib-olla (ka minu esimeses kommentaaris küsimärgiga) tarvis teha eraldi artiklid. Andres 14. detsember 2009, kell 21:52 (UTC)