Arutelu:Sándor Petőfi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Saksa viki ütleb nii: tema isa oli Stevan Petrović (serblane, teistel andmetel slovakk) ja ema slovakk Mária Hrúzová. Andres 5. juuni 2008, kell 19:30 (UTC)

Inglise vikis on viidatud nii slovaki kui ka serbia päritolu väitvatele allikatele. Isa ametlik nimi võis olla István Petrovics. Eelpool toodud nimi sai tal muidugi olla ainult juhul, kui ta oli serblane. Andres 5. juuni 2008, kell 19:40 (UTC)

Tema emakeel oli slovaki keel, aga tundub, et ei saa kindlalt öelda, et tema isa oli slovakk. Andres 5. juuni 2008, kell 19:32 (UTC)

Võib-olla on asi selles, et isa oli serbia päritolu, kuid ta oli slovakkidega assimileerunud. Siis võib teda ka slovakiks nimetada. Andres 5. juuni 2008, kell 19:42 (UTC)

Kuidagi nigel lauseehitus kohati, öeldis lause või osalause lõpus sageli. Riho

Palun paranda, meil on vähe toimetajaid.
Allakirjutamiseks vajuta neli korda ~ . Andres 5. mai 2011, kell 22:03 (EEST)[vasta]
Keeletoimetasin artikli sel määral, kuivõrd seda kirjaniku elulugu teadmata teha sain. Põhiliselt lisasin linke, ühtlustasin pealkirjade kirjutust, jutumärkide kasutust, liigendasin teksti ja muutsin sõnastust neutraalsemaks.
Mõned sisulised küsimused jäid, mis raskendasid sõnastuse korrigeerimist. Teisisõnu, mida on mõeldud nende all:
1) ... pea religioosselt intensiivse vabadus- ja looduskultusega;
2) ... omamoodi teatriteenijana;
3) ... poeedi elutööd ...;
4) Petőfile lõppes poolaasta Selmeci lütseumis läbikukkumisega. Sh, millal Petőfi alustas õpinguid?
5) ... oli ta koos märtsi noortega üha rohkem isolatsioonis.
Lisasin ühe korrektse viite, mis oli vormistatud teksti sisse. Teised viited artiklis puuduvad. Elmiil (arutelu) 4. mai 2022, kell 12:05 (EEST)[vasta]