Arutelu:Röövloom

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aga mis tähendab "röövloom"? Andres 25. mai 2007, kell 21:30 (UTC)

Pealkiri on ebasobiv. Kõiki loomtoidulisi loomi ei nimetata kiskjateks ei tavakeeles ega ka mitte zooloogias (näiteks pingviinid, konnad, ämblikud jne). Teen ettepaneku teisaldada see artikkel pealkirja alla Loomtoidulised loomad. --Lulu 26. mai 2007, kell 08:34 (UTC)

Aga kuidas saaks terminoloogiat kontrollida? Näiteks TTSS-i järgi on kiskja ehk röövloom sama mis inglise predator. EKSS-i järgi on "kiskja" (ilmselt siis üldkeelses tähenduses) "(suur) röövloom, harvemini -lind v. -kala"). Paistab, et bioloogiline tähendus on veidi laiem. Loomtoiduline loom ehk karnivoor paistab olevat teine mõiste. Seetõttu tuleks nähtavasti teha üks lehekülg kiskjast ehk röövloomast ja teine loomtoidulisest loomast ehk karnivoorist. Karnivoorideks nimetatakse vahel ka kiskjalisi, kuid selles tähenduses tarvitatakse seda sõna harva. Andres 26. mai 2007, kell 12:09 (UTC)
Predator'ist võiks kirjutada pealkirja "Röövloom" all. Loomtoiduliste loomade huka kuuluvad ka näiteks raipesööjad. Andres 26. mai 2007, kell 12:22 (UTC)
"Predatorist" tuleks vist ikkagi kirjutada pealkirja Kiskja all ehk siis Kiskja (film) aga, kuidas toda ümbersuunamist täpsustuseks teha on minu jaoks ka mõtisklemist väärt.- Ahsoous 15. september 2008, kell 17:17 (UTC)