Arutelu:Prostitutsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ainet aruteluks:

Teisi nimetusi: hooramine, litsilöömine, litsiks minemine, vaba elu elamine, keha müümine, lihaturg, tädirand, litutamine, hängimine, lõbutsemine, naistesse minek, litsidesse minek jne. Paljud neist nimetustest on slängis ja rahvapärases kõnepruugis kasutusel ka teistes tähendustes.

Sellises tähenduses võib prostitutsiooniks nimetada ka abielu. Kristluse ajaloos leidub hulgaliselt seisukohti, mille kohaselt abielu ongi prostitutsioon (Martin Luther, Aquino Thomas jpt).


Prostitutsioonist Eestis peaks olema eraldi artikkel. Seal võiks näitena muuhulgas kasutada seda juhtumit: "Lily bordellimaffia süüasi võib laheneda karistuslepetega" ERR, 24.01.2012. --Oop 24. jaanuar 2012, kell 18:06 (EET)[vasta]

Üksikjuhtumite esiletoomisel puudub mõte, need ei peegelda tegelikkust vaid pigem moonutavad seda. Ei usu ka, et midagi erilist tuleks siia lisada. Saan aru, et teatud ideoloogilistel ringkondadel on soov prostitutsiooni mõistet inimkaubandusega ühildada, aga selline radikaalne lähenemine viiks üksnes järjekordse wikisõjani. Inimkaubanduse ja prostitutsiooni vahekorrad tasuks muidugi ära märkida. Neutraalselt!


Tegin põhjalikult ümber ja täiendasin.--Lulu (arutelu) 2. veebruar 2021, kell 14:59 (EET)[vasta]