Arutelu:Pürokseenid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lisasin esialgu ingliskeelsed joonised, aga nad peaks olema arusaadavad, sest mineraalidel on niikuinii enamasti igas keeles sama nimi pisikeste erinevustega kirjapildis. Siim 9. veebruar 2007, kell 20:51 (UTC)

Ikkagi oleks hea, kui oleks eesti keelde tõlgitud. Andres 6. aprill 2010, kell 21:27 (EEST)[vasta]

Pürokseen on silikaatne kivimit moodustavate mineraalide rühm.

See ei ole hästi loetav. Loomulikum oleks alustada "pürokseenid". Kas "rühma" asemel oleks õige "klass"? Või siis rääkida koondnimetusest vmt, kuid sel juhul tulels kasutada jutumärke.
Ma ise olen ka mõelnud, et peaks kirjutama pürokseenid, amfiboolid, tseoliidid jne, sest tegemist pole ühe mineraaliga. Lähen siis sellele üle. Õige on ikkagi antud juhul rühm. Mul lähevad nad endal ka sassi, sest sellist nö taksonoomilist korrektsust mineraloogias eriti taga ei aeta. Klassiks nimetataks e suuremaid üksusi, näiteks silikaadid, oksiidid, sulfaadid jne. Siim 10. veebruar 2007, kell 09:55 (UTC)

Minu meelest oleks pildiallkirjas parem sõna "pürokseen" ära jätta, muidu on raske lugeda. Kui peab tingimata rõhutama, et augiit on pürokseem, võib öelda "pürokseenide hulka kuuluva". Et augiidist on niikuinii artikkel plaanis, võiks sinna lingi panna. Andres 10. veebruar 2007, kell 05:46 (UTC)


Võiksid olla eraldi artiklid Ortopürokseenid ja Klinopürokseenid. Andres 6. aprill 2010, kell 21:27 (EEST)[vasta]