Arutelu:Põssapossa

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma ei tea kas sellisest tegelasest, nagu Põssapõssa (inglise Pigwidgeon), oleks just vaja eraldi sellist lühikest artiklit teha. Äkki võiksid need olla esialgu lihtsalt Harry Potteri tegelaste loendis en:List of Harry Potter characters --Jaanusele 7. veebruar 2009, kell 11:04 (UTC)

See on vaieldav. Minu meelest oleks säärastel juhtudel eraldi artikkel parem, sest see teeb esituse selgemaks ning annab rohkem võimalusi (näiteks intervikilinkide panemiseks). Muide, see artikkel ei pruugi ju nii lühike olla, ja kui peabki, siis lühidus iseenesest ei ole minu meelest liitmiseks piisav põhjus. Ivo leiab, et kõrvaltegelastest ei tohi eraldi artikleid teha, sest see annab Vikipeedia kohta vale signaali. Teised ei ole arvamust avaldanud. Andres 7. veebruar 2009, kell 11:17 (UTC)
Ivoga nõus, pole ju mõtet teha artiklit Ron-i konnast vms (kui ei ole laialdaselt tuntud, nagu isiku artiklitelgi, va. näiteks tegelased filmides kellele hääl peale loetud vms.). Minu meelest oli seal neid öökulle päris palju ja sobiks neid kirjeldada pigem näiteks sellises en:Magical creatures (Harry Potter)#The Weasleys' pets kohas ja antud juhul ka Ron Weasley tegelase artiklis, kelle elukas öökull on. Sinna eraldi alapealkirja alla ja lingid sinna suunata. Kui aga keegi suudab interwiki sellele leida, siis ... :) PS. Oleks parem kohe neile Potteri tegelastele oma kategooria teha Kategooria:Harry Potter ja Kategooria:Kirjandusteoste tegelased alla, kui on kellelgi plaanis neist rohkem kirjutada. --Jaanusele 7. veebruar 2009, kell 11:54 (UTC)
Kui mingist asjast juba niikuinii kirjutatakse, siis võiks minu meelest küll eraldi artikkel olla. See ei käi ainult raamatu- ja seebitegelaste, vaid ka seotud mõistete kohta, mis näiteks inglise vikis on tihti ühte teemaartiklisse kokku suunatud ja see on minu meelest väga häiriv. Teine asi on võib-olla siis, kui raamatuski mingit olendit või asja ainult möödaminnes mainitakse kui "kellegi oma". Ja kui asi lühiduses, siis meil on siin ju reaalsete inimeste kohta lühemaidki artikleid. :-) --Epp 8. veebruar 2009, kell 00:11 (UTC)

On ta siis Põssapõssa või Põssapossa? Andres 7. veebruar 2009, kell 14:31 (UTC)