Arutelu:Pärismaalased

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mulle tundub vale väide, et põliselanik ei ole integreeritud mõnda võõrasse kultuuriruumi. - Urmas 16:46, 14 Mar 2005 (UTC)

Jah, need ei ole sellisel kujul päris sünonüümid, viina paranduse sisse.--Tvali 16:59, 14 Mar 2005 (UTC)
Nüüd läks veel segasemaks. Põhimõtteliselt on eestlased Eesti põliselanikud (pärismaalased ja aborigeenid). Me oleme need ja jääme nendeks vaatamata sellele, et sakslased jt meid Euroopa kultuuriruumi integreerisid ja lõpuks linnadesse elama sundisid-meelitasid. - Urmas 17:18, 14 Mar 2005 (UTC)
Üritan edaspidi vältida sõnu "mõnikord" ja "tihti", kui on olemas selge kriteerium, millal.
Kusjuures, mitte ainult ajaloolises kirjanduses, vaid ka tollases ilukirjanduses.

Tänapäevaste seisukohtade järgi on kõik tsivilisatsioonid ja kultuurid võrdselt väärtuslikud ning ükski pole teistest ülem.

Kindlasti on ka tänapäeval neid, kellel on teistsugused seisukohad. Kas on sellist jutlustamist tarvis? Andres 21:01, 14 Mar 2005 (UTC)

ei ole artiklit Põlisrahvas, suunasin siia. minu meelest oleks hea, kui selle artikli pealkiri olekski Põlisrahvas — see on rahvusvahelise õiguse termin (nt ÜRO põlisrahvaste õiguste deklaratsioonis ja ILO konventsioonis nr 169), "pärismaalane" tundub kõlavat praegu veidi aegunult ja vanamoodsalt. kindlasti on ka erisusi põlisrahva, aborigeeni ja pärismaalase mõiste sisus, aga neid annaks edaspidi harutada. praegu tuleks minu meeles parandada ja ajakohastada jõudumööda seda artiklit siin. Ohpuu 20. juuli 2011, kell 10:40 (EEST)[vasta]

Intervikidele peaks vastama artikkel Põlisrahvad või Põlisrahvas. Põliselanikud ehk aborigeenid ehk pärismaalased on teine mõiste. Andres (arutelu) 20. august 2014, kell 16:27 (EEST)[vasta]

Täiendasin artiklit eelkõige silmas pidades mõistet "põlisrahvas". Proovisin mitte midagi kustutada (peale ühe kristlasi alandava fraasi), mitte midagi lisada, mis võib tunduda ideoloogiline jne. et mitte Andrest ärritada.

--Hallsilm (arutelu) 6. august 2015, kell 22:40 (EEST)[vasta]

Leian endiselt, et need mõisted võiks lahus hoida. Andres (arutelu) 6. august 2015, kell 23:08 (EEST)[vasta]