Arutelu:Orientalistide loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia ei viita ükski lehekülg.

Ma pole kindel, kas sellist lehekülge üldse tarvis on. Loendid võiksid olla spetsiifilisemad (indoloogid, sinoloogid jne). Andres 3. detsember 2006, kell 08:33 (UTC) Andres 3. detsember 2006, kell 08:33 (UTC)


Minu eesmärk on kirja panna köik kes levitanud ja propageerinud Tiibetit ja tema budismi Eestis ja mujal. Hakata eraldi selekteerima ja kirjapanema: indolooge, sinolooge , tibetolooge , mongoliste jne, see on sanngarlik töö,minul isilikult puudub selleks soov ja tahtejöud ,kui aus olla.

Tee siis tibetoloogide loend. Orientalist ei ole sama mis Tiibeti ja Tiibeti budismi levitaja ja propageerija. Tibetoloog on Tiibeti uurija. Andres 3. detsember 2006, kell 08:46 (UTC)

Tean definitsiooni.

Otsustasin panna selle nimetuse alla kokku köik need ,kes Ida ideid ja kultuuri erineval tasemel propagerinud ja populariseerinud , mitte lähtudes akadeemilisest möistest.--VanemTao 3. detsember 2006, kell 08:51 (UTC)

Jah, see on õige, aga siis ei saa piirduda Tiibetiga. Andres 3. detsember 2006, kell 09:52 (UTC)

Vöib olla oskad midagi enda poolt välja pakkuda sel juhul.

Möte on panna sellesse nimekirja need inimesed ,kes aastakymneid jagasid rahvale teadmisi ida religioonide ja kultuuri kohta,Arvan et siin ei peaks lähtuma akadeemilisest hinnangust vaid sellesse loendisse peaksid sattuma köik kes on yht-teist ära teinud.Alates Haljand Udamist ja löpetades Gunnar Aarma ja teiste nii öelda kylamystikutega ,kes olenemata enda teadmiste tasemest puhusid rahvale ajudesse veidi teistsugu vaimsust ,kui kohapealsed kommunistid seda pakkusid. See tuleks muidugi pikk loend ,kuid arvan et seda oleks mönus sirvida ja uurida , sest mystilis tyype ja isiksusi on Eestimaal kyll olnud, miks mitte neid ka kirja panna teiste jaoks,.Kas nimetus orientalist siin köige öigem oleks . vaevalt , praakisid selle juba välja ,kuid mingi nimetuse peaks sellele kategooriale leidma.Mis on sinu arvamus selle idee suhtes?--VanemTao 3. detsember 2006, kell 10:21 (UTC)

Võib-olla "Idamaade tutvustajad" või midagi taolist. Väga head väljendit praegu pähe ei tule. Andres 3. detsember 2006, kell 19:24 (UTC)

Kas sinna sobib Nikolai Roerich? Geonarva 3. detsember 2006, kell 20:42 (UTC)


Ma kahtlen sellise loendi mõttekuses. Andres 16. detsember 2009, kell 21:05 (UTC)