Arutelu:Mustvee vapp

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

kajastub Mustvee linna usk

See vajaks küll selgitust.

Minu meelest on alapealkiri "Põhjendus" imelik. Minu meelest ei saa vappi põhjendada. Parem oleks rääkida tõlgendusest. Andres 27. oktoober 2006, kell 10:04 (UTC)

Ma võtsin seda infot Riigikantslei kodulehelt. Linna kodulehel on "Põhjendus: vapil kajastub Mustvee linna nimi, usk ja linnaelanike tähtsad tegevusalad laevandus ja kalandus." Allikas: [1] Proovin täpsustada vallavalitsuse poolt.

Alapealkiri "Põhjendus" on kõikidel omavalitstste sümboolika lehtedel. Ma ei tea, kuidas on paremini, võib olla see on "Tõlgendus". Geonarva 28. oktoober 2006, kell 06:48 (UTC)

Polegi tarvis sõna-sõnalt maha kirjutada. Tuleb mõelda, milline sõnastus sobiks entsüklopeediasse. Kui on kahtlane jutt, siis välja jätta. Andres 28. oktoober 2006, kell 09:18 (UTC)
Ja kui jutt on segane, siis võib-olla tõesti tuleks selgitada. Praegusel juhul räägitakse usust. Noh, risti kujutis ju on. Aga kas siis Mustvee on kuidagi kristlikum kui teised kohad. Kui mõeldakse õigeusku, siis õigeusu ristiga siin ka tegemist pole.
Muidugi võivad vapi kavandi tegijad ja kinnitajad oma tegevust kuidagi põhjendada (õigustada). Aga vapi põhjendusest on küll imelik rääkida. Andres 28. oktoober 2006, kell 10:48 (UTC)