Arutelu:Marion Selgall

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mule tundub määratlus "rahvamuusik" eksitav. Rahvamuusik on minu meelest traditsiooni vahetu edasikandja, mitte folk-metali viljeleja. Andres 10. oktoober 2006, kell 07:40 (UTC)

no aga ta ongi peakuju järgi põhiliselt kuulmise järgi õppija ja rahvamuusik. sa põle kuuld, kui kehva mulgi keelt ta laulda suudab, sest põle teksti eales kirjas näind. pändi värvati hiljem, pooljuhuslikult ja ägeda vajaduse tõttu. pealegi, "rahvamuusik" võib tänapäeval tähistada ka Viljandi rahvamuusikadiplomiga inimest (paras absurd jah, selle pealt tehakse palju halba nalja). Ohpuu 10. oktoober 2006, kell 08:16 (UTC)
Kui seda sõna üldse kasutada, siis eeldusel, et sel on mingi kindel tähendus (peaks olema artikkel, mis mõiste lahti seletab). Muidu ta ei anna piisavalt infot (tekitab rohkem küsimusi, kui annab vastuseid) või on koguni eksitav. Igatahes artiklist ei selgu, et teda nimetatakse rahvamuusikuks selle pärast, et ta õpib peamiselt kuulmise järgi ning laulab kehva mulgi keelr. Pigem tuleks sel juhul "rAHVAMUUSIKU" asemel kirjutada, et ta õpib peamiselt kuulmise järgi ja laulab kehva mulgi keelt. Andres 10. oktoober 2006, kell 11:03 (UTC)
noh, rahvamuusikut eristabki muudest muusikutest põhiliselt see, et õpivad kuulmise järgi. Eestis veel lisaks klannikuuluvus, seltskond. (või siis esinemine õigetel festivalidel - aga see on seesama mis seltskond.) sõnaga: mõiste on tähendusega olemas, distinktiivtunnuseid on kokku vast viis-kuus, mõni on olulisem kui teine, aga ykski pole lõpuni kohustuslik. kaks kõigepealt pähe tulnud symptomit, mis ma Marioni kohta sulle hambu viskasin, oleksid seltskonnas olijale piisavad, et teda rahvamuusikuks tunnistada. sõnaga: yks "rahvamuusiku" kindel tähendus on konkreetne sotsiaalne ryhm (vrd folkar), mille piirid on hajusad (konkreetne tähendus ei eelda diskreetseid piire – ma loodan, et see on nii ka sinu jaoks). mõiste kasutamisest aga paraku pääsu pole, kui nendel teemadel kirjutada. artikli võin kirjutada, aga mitte kohe. järgmisel nädalal või nii, maksab meelde tuletada. Ohpuu 10. oktoober 2006, kell 11:38 (UTC)
Kui Sul on kavas artikkel kirjutada, siis võiks kohe linkida. Loomulikult võivad mõisted olla ähmaste piiridega. Tähtis on eristada ühe ja sama sõnaga väljendatavaid eri mõisteid. Andres
Peale selle on tähtis püüda hoolitseda, et lugeja võimalikult ühemõtteliselt aru saaks, mida öelda on tahetud, ning et tal ei tekiks kahtlust, et kirjutaja on valesti väljendunud. Andres 10. oktoober 2006, kell 12:22 (UTC)
Rahvamuusik on ka rahvapilli mängija. MTÜ Rahvamuusik, Rahvamuusik pälvis soliidse stipendiumi, ERRS kui info vahendaja rahvamuusikute ja rahvatantsijate vahel, Toomas Torop (tantsupidude muusikajuht, rahvamuusik, mentor) (Googeldades). --Tiuks 18. juuli 2008, kell 00:01 (UTC)
Need viited ei tõenda veel, et seda on õigesti kasutatud. Pealegi on oluline, et lugeja asjast õigesti aru saaks. Võib ju öelda ka "rahvapillimängija". Andres 18. juuli 2008, kell 10:16 (UTC)
Kuna ÕS-is tähendust ei ole, siis peame ise selle tuletama. Kindlasti on rahvamuusik rahvamuusika (folkmuusika) esitaja nagu rahvatantsija on rahvatantsude esitaja. --Tiuks 18. juuli 2008, kell 10:23 (UTC)
Me ei pea ise tuletama. Võime ka kasutada teisi autoriteetseid allikaid.
Rahvamuusika ja on erinevad asjad. ÕS defineerib folgi rahvamuusikalähedase muusikana. Ja vanasti nimetati Eestis folgiks säärast muusikat, mida esindab näiteks Joan Baez. Inglise viki artikkel en:Folk music eristab ingliskeelsel väljendil mitut tähendust, millest ainult üks on 'rahvamuusika'. Andres 18. juuli 2008, kell 14:17 (UTC)