Arutelu:Looded

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuu ja Päikese põhjustatud looded on perioodilised ja nende periood on kõikjal samasugune. Kuid looded kujutavad endast mitme erineva perioodiga võnkumise summat ja nende komponentide amplituudide suhe varieerub

Ma ei saa sellest lõigust hästi aru ja ma arvan, et ega teisedki lugejad saa. Siim 10. veebruar 2007, kell 21:27 (UTC)

Mina ka ei saa.
Aga kas ei võiks siiski mainida selliseid sõnu ja mõisteid nagu maalooded ja atmosfäärilooded? Tavaliselt mõistetakse loodete all ju mereloodeid, ja isegi ainult mereloodeid Kuu toimel. Andres 11. veebruar 2007, kell 06:38 (UTC)
Mina teeks ülevaatlikkuse huvides ühe pikema ja korraliku artikli. Minu meelest on see lihtsalt lugeja elu mõttetult keeruliseks ajamine, kui Kuu mereloodete jutt on ühes artiklis, Päikese merelooded teises, maalooded kolmandas, tõus neljandas, mõõn viiendas, atmosfäärilooded kuuendas, looded teistel taevakehadel seitsmendas jne. Siim 11. veebruar 2007, kell 09:04 (UTC)
Ma ei ole selle vastu, aga sõnad "merelooded", "atmosfäärilooded" ja "maalooded" peaksid artiklis sees olema ja märksõnadelt ümbersuunamised. Kui artikkel läheb väga pikaks, võib tekkida vajadus ka eraldi artiklid teha. Andres 11. veebruar 2007, kell 09:22 (UTC)
Jah, nõus. Iseasi on muidugi, et kas neid on mõtet "Vaata ka" alla panna, kui artikleid veel ei ole. Siim 11. veebruar 2007, kell 09:26 (UTC)
Ma panin nad sinna lihtsalt selleks, et neid oleks artiklis kuidagi mainitud. Me ei saa ju linkide tegemisel arvestada sellega, kas artikkel juba on. Muidugi oleks parem, kui neid artiklis kuidagi teisiti mainitaks. Kui ma need panin, siis rääkis artikkel ainult mereloodetest. Mulle tundub, et artiklis leiduvat informatsiooni ei tohiks lihtsalt kustutada, kui selleks mõjuvat põhjust pole. Ja kui on, tuleb seda selgitada. Andres 11. veebruar 2007, kell 09:34 (UTC)
Varem oli jah ainult mereloodetest ja siis oli nende mainimine õigustatud, kuid ma üritasin artiklit avardada ja selles kontekstis polnud nad enam asjakohased. Võib-olla tõesti oleks pidanud nende eemaldamisega ootama niikaua kuni nad teksti integreeritud saavad. Samas ei näe ma nende eemaldamises probleemi, sest artiklit nende taga ei olnud. Kui keegi kirjutab vastava artikli, siis saab lingi "Vaata ka" alla panna või teksti sulatada. Artiklit on väga raske, et mitte öelda võimatu, toimetada siis kui midagi välja jätta ei saa. See tähendaks siis ainult keelelist toimetamist ja sedagi pehmemas vormis lauseid ümber sõnastamata. Kui ma pean kõiki muudatusi arutelulehel selgitama hakkama, siis ma parem loobun teiste kirjutatud artiklite toimetamisest. Siim 11. veebruar 2007, kell 09:47 (UTC)
Nojah, tegelikult Sul on õigus. Toimetamise käigus tuleb tahes-tahtmata midagi välja jätta ja kõike tõesti ei jõua kommenteerida. Ma saan õigupoolest aru küll, miks Sa need asjad välja jätsid. Andres 11. veebruar 2007, kell 09:56 (UTC)
Aga kohe ma aru ei saanud, ja sellepärast ma selle küsimuse üles tõstsingi. Andres 11. veebruar 2007, kell 09:57 (UTC)