Arutelu:Lõuna-Baskimaa

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Siin artiklis on praegu juttu kahest erinevast piirkonnast:

Lõuna-Baskimaast, mis hõlmab kõiki baskide alasid Püreneedest lõunas, st Hispaanias ning
Baskimaast ehk Baski autonoomsest piirkonnast Hispaania haldusüksusena, mis aga ei hõlma kogu Lõuna-Baskimaa ala.

Need kaks artiklit tuleb üksteisest lahutada. - Urmas 19:49, 1 Aug 2004 (UTC)

Hispaania haldusüksuse ametlik nimi on "Baski autonoomne piirkond", lühendatud nimi "Baskimaa". Aga "Baskimaa" tähendab ka kogu baskide maad. Arvan millegipärast, et "Lõuna-Baskimaa" hästi pealkirjaks ei sobi. Kuidas me selle nomenklatuuriküsimuse lahendame?
Võib-olla nii: selle artikli pealkirjaks "Baskimaa (Hispaania)"? Teine variant: pealkirjaks "Baski autonoomne piirkond"?
"Lõuna-Baskimaa" tuleb veel siis eraldi. Andres 19:53, 1 Aug 2004 (UTC)
"Baskimaa" oleks mõistlik kõiki baskide maid hõlmava artiklina, "Baski autonoomne piirrkond" Hispaania haldusüksuse omana, "Lõuna-Baskimaa" kõiki baskide maid Hispaanias ning "Põhja-Baskimaa" kõiki baskide maid Prantsusmaal. - Urmas 20:02, 1 Aug 2004 (UTC)
Siin tekib ainult see raskus, et kõige sagedamini kasutatakse nime "Baskimaa" vist autonoomse piirkonna kohta, aga ümbersuunamis- ega täpsustuslehekülge teha ei saa. See tähendab praktiliselt, et me hakkame nime "Baskimaa" selles tähenduses vältima. Muidugi võib ka kirjutada "[[Baski autonoomne piirkond|Baskimaa]]". Andres 20:09, 1 Aug 2004 (UTC)
Lihtsalt tuleb artikleid jälgida ja toimetada. Artiklit "Baskimaa" peaks täiendama nii, et see sinna sattunu abi saaks. Minust jääb see hetkel tegemata. - Urmas 20:25, 1 Aug 2004 (UTC)