Arutelu:Kuulitõuge

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Tõugata" ei ole selles kontekstis minu meelest arusaadav. Andres 11. detsember 2005, kell 08.51 (UTC)

Viskamine toimub üle õla, nii nagu pallivise. Kuulitõukes kuuli ei visata. Siim 11. detsember 2005, kell 08.59 (UTC)

Saan aru küll. Aga "tõukama" on üsna ebamäärane sõna. Üldisem termin on "heitma", kuid seegi vist pole siin arusaadav. Andres 11. detsember 2005, kell 09.33 (UTC)
Ma arvan, et tuleks lähtuda korrektsest terminoloogiast. Ketast ja vasarat heidetakse, kuuli tõugatakse, oda visatakse jne. Kui inimesed aru ei saa, siis kahju küll, aga ega me Vikipeediat ainult lastele kirjuta. Geoloogilistes artiklites üritan ka kasutada korrektset terminoloogiat, ehkki nii ei saa enamik võib-olla paljudest asjadest aru. Siim 11. detsember 2005, kell 09.46 (UTC)
Arvan, et "heitmine" on korrektne sõna ka kuulitõuke kohta. Heitjate võistlustel osalevad ka odaviskajad ja kuulitõukajad. Ma pole kindel, kas "tõukama" on termin, aga kui on, siis tuleks teha link artiklile "Tõukamine", kus seda terminit selgitatakse. Praegu ei ole midagi selgitatud, vaid on ainult tautoloogia. Ja sõna "tõukama" iseenesest ei ütle, mida siis ikkagi tehakse. Arusaamatus tuleneb sõna tähenduse ebamäärasusest, mitte lugeja rumalusest.
Heitjate võistlus ei ütle midagi, sest kes see ikka paneks võistlusele nimeke heitjate-tõukajate-viskajate võistlus. Nimi on selline mugavusest. Arvan, et kergejõustikutreeneritele on tõukamise ja viskamise erinevus palju selgem. Küsi neilt, kas kuuli heidetakse, visatakse või tõugatakse? Siim 11. detsember 2005, kell 10.42 (UTC)
Võib-olla Sul on õigus, aga artikli teksti tuleks ikkagi muuta. Andres 11. detsember 2005, kell 11.09 (UTC)
Kui juba ette eeldada, et jutust aru ei saada, siis pole ju jutul üldse mõtet. Aga loodan, et terminid on vastavates artiklites ära seletatud. Andres 11. detsember 2005, kell 10.35 (UTC)
Loodad, et terminid on vastavates artiklites ära seletatud? Kas sa pole kuulnud, et Vikipeedia ei ole veel valmis? Geoloogilisi termineid on kümneid tuhandeid. Ma ei ole paraku veel jõudnud neist kõigist artiklit kirjutada. Kahjuks. Ma ei saa eeldada, et kõik inimesed jagavad geoloogilist terminoloogiat. Kas mul pole siis sellest mõtet kirjutada? Siim 11. detsember 2005, kell 10.42 (UTC)
Jutt on sellest, et peaks olema link artiklile, kus asi ära seletatakse. Andres 11. detsember 2005, kell 11.09 (UTC)

välislingid ei vii õigesse kohta[muuda lähteteksti]

välislingid ei vii õigesse kohta