Arutelu:Kokott

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sõna olemasolu tuleks üle kontrollida ning kui see vastab tõele, liigutada Vikisõnaraamatusse. Peep 3. september 2005, kell 17.59 (UTC)

EKSS: "kergete elukommetega naine, poolilmadaam". See on piirjuhtum. Kindlasti tähendab see lõbunaist ehk prostituuti (või ka lihtsalt seksuaalselt vabameelset naist). Sõna tuleb prantsuse sõnast cocotte. Aga siin on siiski mingi nüanss, see on ikkagi pigem midagi kurtisaani taolist, naine, keda armukesena rikkalt ülal peetakse. Saksa vikipeedias Kokotte: vananenud sõna väga elegantse 19. sajandi prostituudi kohta. Sellepärast tundub see piirjuhtumina. Ühest küljest võib võtta asja nii, et siin on tegemist ainult sõnatähendusega. Siis võiks teha siit ümbersuunamise prostituudile või kurtisaanile (kui mõlemale, siis peab juba sellepärast olema artikkel) ning ühtlasi artikkel vikisõnaraamatusse. Aga kahtlustan, et siin ikkagi on spetsiifiline kultuuriline sisu, mille peaks avama. Andres 3. september 2005, kell 18.35 (UTC)

Kui kõik see informatsioon artiklisse panna, siis oleks juba entsüklopeediaartikkel olemas. Peep 3. september 2005, kell 18.43 (UTC)


Tundub, et sõna on veel tähendusi. Perekonnanimi ja väike ümmargune või ovaalne kõrgeservaline pann, milles küpsetatakse ja serveeritakse suupisteid. Adeliine 7. november 2017, kell 20:54 (EET)[vasta]