Arutelu:Koera trimmimine

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest käib see Vikiõpikutesse. - Neptuunium ❯❯❯ arutelu 3. detsember 2018, kell 11:16 (EET)[vasta]

Nõus. Sellisel kujul küll. Adeliine 3. detsember 2018, kell 11:38 (EET)[vasta]

Irina: "Ülesanne oli: vähemalt 2 korrektset viidet ingliskeelsele allikale"

Mida tuleks muuta? Andres (arutelu) 3. detsember 2018, kell 23:33 (EET)[vasta]

Soovitused/kriitika/positiivne- inglise keelsed allikad on puudu; teemaks on koera hooldamine, aga räägitakse vaid karva hooldamisest, seega teema vajaks täpsustamist; pildid toetavad visuaalselt teksi(hea!); teksti õigekiri ja lausete ehitus vajaks ülevaatamist, hooldamisvahendite lõik on hästi ülesehitatud ja väga informatiivne(hea!).

Tagasiside grupp 2: Kirje kohustuslikud osad ei ole täidetud vastavalt [[1]]. Puuduvad 2 inglise keelset allikat. Lisaks on kirjateose sisu nõrk, artikkli kirjed on võetud artikkli nimiteenust osutava ettevõtte koduleheküljelt, millega on kaasnenud palju ebaolulist ja subjektiivset informatsiooni (nt. terve vannitamise peatükk). Lisaks vajaks artikkli pealkiri täpsustamist, sest kajastatakse vaid koera karvkatte hooldust ja eestikeelne termin "koera hooldamine" tähendab definitsioonilt rohkemat.


Võrdle:
hooldama ‹37› millegi v. kellegi eest pidevalt sihipäraselt (sageli vastavaid töövõtteid v. -operatsioone kasutades) hoolitsema, midagi v. kedagi korras hoidma. Juurviljapõldu, rohumaid, istikuid tuleb pidevalt hooldada. Halvasti, hästi, õigesti hooldatud muru. Hooldab eeskujulikult, heaperemehelikult kombaini, treipinki, seadmeid. Tema hooldada oli noorkari, kuuskümmend lehma. Hooldatud näonahk, juuksed, käed. Voodihaigeid tuleb korralikult, hästi hooldada, et ei tekiks lamatisi. *Tore lugu – mina hooldan maja, teen remonti, ja teie tahate tulu saada.. R. Vellend. || juriidilist hooldust teostama. Ta anti omaste hooldada.
trimmima ‹42› 3. koera karvkatte välimust surnud karvade eemaldamisega parandama. Teatavaid koeratõuge pöetakse ja trimmitakse.
—Pietadè 19. detsember 2018, kell 11:00 (EET)

Tuttav tõukoerte asjatundja selgitas, et grooming olevat siiski märksa laiema tähendusega sõna, pigem ikka hooldus või karvkatte hooldus. Trimmitakse vaid teatud tõugu koeri, sugugi mitte mitte kõiki tõuge, aga koerajuuksuris/-hoolduses võivad käia ja käivadki ka muud tõugu koerad. Trimmimine olevat liiga kitsas vaste inglise sõnale grooming, kuna ei kata isegi mitte kogu karvkattehooldust. Kuriuss 8. jaanuar 2019, kell 18:12 (EET)
Mis me siis pealkirjaks paneme? Koerahooldus? Andres (arutelu) 8. jaanuar 2019, kell 18:15 (EET)[vasta]
Jah, arvan küll. Eks siis ajapikku vast täiendatakse artiklit ka muudes hooldusaspektides. Kuriuss 9. jaanuar 2019, kell 01:30 (EET)