Arutelu:Karoliine hõbelõng

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kui filmi hinnatakse, kritiseeritakse, oleks muidugi endastmõistetav, et näidatakse allikat, millele toetutakse. Kui toetutakse teatmikule "Eesti film", tuleks näidata, mis aastat see käsitleb ja mis leheküljel on. Üldiselt paistab, et H. Karisega tuleb teha päris suur töö. --F.Oto 8. veebruar 2010, kell 19:49 (UTC)

Jah, oleks küll tarvis täpsemat viitamist ja refereerimist. Andres 8. veebruar 2010, kell 21:08 (UTC)
Panin alapealkirja "Retseptsioon". Ma ei tea, kui esindusliku ülevaate allikas kriitikast annab, kuid tõenäoliselt on refereering tolle allika põhjal õige. Aga esimene lause on minu meelest ülearune, viimane lause aga tekitab meelevaldse seose, sest Eesti mängufilme kriitika reeglina laitis, nii palju kui mina tean, televiisoris aga näidati korduvalt halvemaidki filme, ja näidatakse siiamaani. Andres 9. veebruar 2010, kell 15:12 (UTC)

Nõus. Võtsin "Retseptsiooni" lühendatud variandi esimese lause siiski ka veel maha, sest see ei teeninud objektiivset esitlemist. Üldse on kogu H. Karisega seotud materjal kirja pandud lobedas, niiöelda rahvalikus laadis. Peame edasi redigeerima, andmeid juurde hankima. Muide, ei tea, kas see on võimalik, aga oleks ehk hea, kui võimalikult kõigi eesti filmitegijate esitlus oleks võimalikult võrdsetel alustel. Praegu jääb mulje, nagu oleks Karis mingi eriline nähtus, aga tegelikult on omaaegne kriitika olnud tõesti kõigi filmitegijate vastu kummaliselt ülikarm. --F.Oto 12. veebruar 2010, kell 09:36 (UTC)

Jah, see on tõsi. Ideaalis peaks kõigi filmitegijate esitlus muidugi olema võrdsetel alustel. Et anda kriitika hinnangust objektiivne ülevaade, tuleb iga kord refereerida kõiki retsensioone jms. Keegi on lihtsalt Helle Karise ette võtnud, ja on vältimatu, et mingil hetkel on kellestki rohkem kirjutatud kui teistest.
Minu arvates me ei kaotaks midagi, kui me lause selle filmi laulude populaarsusest välja jätame. Esiteks on tegu ebamäärase, raskesti tõendatava asjaga, ja teiseks tundub, et nende laulude tuntus ja populaarsus jäävad kindlasti alla "Nukitsamehe" omadele. Andres 12. veebruar 2010, kell 10:59 (UTC)