Arutelu:Kalifornia

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Sellise artikli õige pealkiri on "California". Praegune, K-ga on vale kuju. USA osariigist artikkel tuleks sellisel juhul nimetada ümber "California osariigiks". - Urmas 18. veebruar 2006, kell 14.55 (UTC)

Mehhikos ei ole osariiki nimega "California", on "Baja California" ja "Baja California Sur". - Urmas 18. veebruar 2006, kell 14.58 (UTC)


Alljärgnev peab olema artiklis "California", mitte "Kalifornia":

'''California''' on piirkond [[Põhja-Ameerika manner|Põhja-Ameerika]] läänerannikul, mille põhjaosa (Ülem-California) kuulub [[Ameerika Ühendriigid|Ameerika Ühendriikidele]] ([[California]] osariik) ja lõunaosa (Alam-California) [[Mehhiko]]le ([[Baja California]] ja [[Baja California Sur]]). [[Kategooria:Põhja-Ameerika]] [[Kategooria:Ameerika Ühendriikide geograafia]] [[Kategooria:Mehhiko]]


KNAB-i järgi on Kalifornia ja Alam-Kalifornia California poolsaare mööndavad nimekujud ning samuti (USA) California (osariigi) mööndav nimekuju. Arvan, et siia tuleks teha täpsustuslehekülg. Üks viide võiks olla ülalnimetatud piirkonnale. Ülalvisandatud artikli pealkiri võiks olla näiteks "California (piirkond)". Andres 18. veebruar 2006, kell 16.02 (UTC)

Täpsustuslehekülg sobib.
Kas põhimõtteliselt on välistatud USA osariikide pikad nimed (a la "California osariik")? Jääks ära arutelu "kumb on tähtsam, milline tuntum"-teemadel. (olen neist iga kord juba ette väsinud :( ) - Urmas 18. veebruar 2006, kell 16.18 (UTC)
Ausalt mina pooldaks kas pikka nime või mõnes mõttes linkimise ja kirjapildi ja käänamiste pärast eelistaksin seda, et see sõna osariik oleks hoopis sulgudes New York, Arkansas, Illinois jne. - Ahsoous 18. veebruar 2006, kell 16.24 (UTC)
Ma ei välista põhimõtteliselt pealkirja "California osariik" või "California (osariik)", kuid leian, et otstarbekam on reserveerida pealkiri "California" USA California osariigile. Ja see otstarbekus tuleb minu meelest just suuremast tuntusest, mis peaks olema vaieldamatu. Andres 18. veebruar 2006, kell 16.30 (UTC)
antud osariigi puhul võib see nii ju olla... ma isegi enam ei mäleta kus seda teemat juba pikalt arutatud on... minu seisukoht oli see, et las need 50 tükki oleks kõik ühtemoodi nimetatud, mitte nii, et kord see kord teine... - Ahsoous 18. veebruar 2006, kell 18.38 (UTC)
Miks? Andres 18. veebruar 2006, kell 19.06 (UTC)
Esimene pähetulev mõte on, et nii on endal lihtsam meeles pidada... aga tegelikult ehk parem vastus on, et ühtses stiilis artiklipealkirju on ka tavakasutajal hõlpsam üles leida. -Ahsoous 18. veebruar 2006, kell 20.01 (UTC)
Mulle tundub, et ülesleidmine ei valmista nii või teisiti probleemi. Pigem on probleem selles, kuidas kergema vaevaga otsitavani jõuda. Kergem vaev on siis, kui pealkiri on lihtsam. Ja selleks et mingi ühtne kokkulepe meelde jääks, peab lugeja ikka üsna pikka aega Vikipeediat kasutama. Üldiselt on kokkulepetega veel see häda, et võib tekkida vajadus erandeid teha. Minu meelest praegu ongi nii kokku lepitud, et USA osariike nimetatakse lühikese nime järgi, välja arvatud mõned erandid. Andres 18. veebruar 2006, kell 20.11 (UTC)
Neid erandeid on praeguse seisuga vist juba 7... aga miskipärast arvan, et mõne aja möödudes võib tekkida vajadus veel kindlasti ühe järgi (Georgiat mõtlen)... ja nu ise arvan et ka Florida, Alaska (ja ka sellised muud nimed näiteks Arkansas, California ja Colorado) peaks üldse miskit muud sisu sisaldama... - Ahsoous 18. veebruar 2006, kell 20.50 (UTC)
Minu meelest ei ole vajadust muude erandite järele kui "New Yorgi osariik" ja "Washingtoni osariik".
Selle diskussiooni toimumine juba ise nätab, et erandeid on vaja. Erand kui selline ei tähenda, et mingil hetkel on nimekiri lukus ja punkt, vaid et neid tehakse, kui tekib vajadus. Ja minu arust ei tohiks karta, et erandist võib reegel saada. - Urmas 19. veebruar 2006, kell 10.52 (UTC)
Üks variant on "Ajalooline California".
"California (piirkond)"-ga on see häda, et see põhimõtteliselt ei erista suurt Californiat praegusest USA osariigist - mõlemad on piirkonnad. - Urmas 18. veebruar 2006, kell 17.33 (UTC)
Siis ma pakuksin California (ajalooline piirkond). uut nime leiutada pole minu meelest hea. Andres 18. veebruar 2006, kell 17.58 (UTC)

Minu meelest peaks kõik need asjad, mida praegu nimetatakse "California", viima üle sealsele täpsustuslehele California (täpsustus), siia jätta ainult link sinna. Ma pole kindel, kuidas nimetatakse ajaloolist piirkonda. Andres 10. august 2009, kell 08:31 (UTC)

Minu meelest peab ka tavaliselt C-d ja K-d eristama, aga nii osariigi, poolsaare kui ka lahe nimes on ju kasutusel olnud ka Kalifornia (ja ka KNAB-is on see "mööndav"). --Epp 10. august 2009, kell 09:05 (UTC)
Kui kõigi puhul on C eelistatav, siis pole kahte täpsustuslehte tarvis. Arvan, et neid, mis niikuinii C all on, pole siia tarvis. Andres 12. august 2009, kell 12:40 (UTC)
Ma arvan siiski, et mõnda on tarvis. Nimelt neid, mis siin praegu on. Ja kahest täpsustuslehest siin ei pääse. Taivo 12. august 2009, kell 20:19 (UTC)
Jah, album ja film peavad siin olema. Samuti link osariigile, ülejäänute puhul piisaks lingist teisele täpsustuslehele. Andres 13. august 2009, kell 08:43 (UTC)
Ei, ma arvan, et need neli, mis on "vaata ka" all, peavad olema samuti eraldi ära mainitud, sest neid tuntakse ka nime all "Kalifornia laht", "Kalifornia poolsaar" ja "Alam-Kalifornia". Ja link California täpsustuslehele, mida praegu ei ole. Taivo 13. august 2009, kell 08:54 (UTC)
Nojah, aga need saaks siis teiselt täpsustuslehelt kätte. Andres 13. august 2009, kell 11:47 (UTC)