Arutelu:Kālatšakra

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas nii näeb välja eestikeeles kirjapilt,,Kaalatšakra ?

Ajaratta ning filosoofia ja mõtluspraktika tähenduses väikse tähega: "kaalatšakra". Jumaluse tähenduses: Kālatšakra. Kirjutatakse ka "kalatšakra", aga see on vale, sest sanskriti keeles on esimeses silbis pikk a. Võib kirjutada ka sanskritipäraselt kālacakra, aga siis peab sõna olema kursiivis. Andres 4. november 2006, kell 01:25 (UTC)

kuidas kirjutada eestikeeles öieti Carya Tantra‎?

Soovitan kirjutada caryā-tantra või caryātantra. Andres 4. november 2006, kell 01:42 (UTC)

Mis tuleb Kaalatšakra alla? Kas tantra , jumalus vöi yldkirjeldus? Kuhu paneb Shambala ehk Agartha ? Seoses Shambalaga tasuks kirjeldada ka paljude riikide tegelike otsinguid ja ekspeditsioone mis korraldati ajaloos ,alates nöukogude tshekistidest , natsidest kuni USA södalasteni välja.Kuig seda teemat pyytakse laua alla suruda nende riikide poolt kes neid uurimisreise korraldasid on see siiani millegi pärast paljude jaoks kes osalesid Shambala otsingutes siiani valuline teema.--VanemTao 8. november 2006, kell 14:25 (UTC)

Soovitan siia panna üldkirjelduse, jumaluse Kālatšakra alla ning tantra kaalatšakratantra alla.
Šambhala ehk Šambala kohta teha eraldi artikkel. Siin rääkida sellest niipalju kui hädavajalik. Andres 8. november 2006, kell 15:17 (UTC)

Mulle ei meeldi see kirjaviis Kaalatšakra Parem oleks panna Kalatšakra see tundub loomulik. Igatahes kölab paremini.--VanemTao 6. detsember 2006, kell 08:50 (UTC)

See on sanskriti keeles कालचक. Esimeses silbis on pikk a. Lühikese a-ga hääldus on vale. Andres 6. detsember 2006, kell 18:42 (UTC)
Panin nüüd pealkirjaks "Kālatšakra" nagu nimede puhul. Andres 6. detsember 2006, kell 18:58 (UTC)

Thnxx!--VanemTao 6. detsember 2006, kell 21:18 (UTC)


Katkine link 2[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 12:55 (EEST)[vasta]