Arutelu:KÄHARI Advokaadibüroo

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lehe kustutamine[muuda lähteteksti]

Täiendasin lehte. Lõin lehe ühe Eesti advokaadibüroo Wikipedia artikli näitel, kus oli umbes samapalju informatsiooni nagu selle lehe esimeses versioonis ning see leht on olnud Wikipedias üleval pikka aega. Viljar Kähari (arutelu) 16. jaanuar 2024, kell 07:18 (EET)[vasta]

Kõigist ettevõtetest ei ole Vikipeedias artiklit. Artikkel tuleks teha neist ettevõtetest, mille kohta on sõltumatutes allikatest arvestataval määral kajastusi. Vt Vikipeedia:Tähelepanuväärsus. Entsüklpeediaartikkel ei peaks näima lihtsalt reklaamina, kust saab teada, milliseid teenuseid ettevõte pakub.
Pead vist silmas artiklit Ellex Raidla. See artikkel on viletsas seisus ja sellest ei maksa eeskuju võtta. Samas on seal tegu pikemat aega tegutsenud advokaadibürooga, mille kohta tõenäoliselt leidub piisavalt kajastusi. Seda teist artiklit saaks täiendada, viidates kajastustele nagu näiteks see. Pikne 16. jaanuar 2024, kell 20:17 (EET)[vasta]
Tegemist ei ole reklaamiga vaid seadusest tuleneva ärilise teavitamisega.
Vt Advokatuuriseaduse § 6. Äriline teavitamine https://www.riigiteataja.ee/akt/331052019001#para6
Advokaadibüroo võib oma tegevuse kohta anda avalikkusele suunatud teavet, sealhulgas edastada teavet advokaadibüroo ärinime, tegevusvaldkondade, asukoha ja tööaja, samuti advokaadibüroos tegutsevate advokaatide nimed, senise tegevuse, tegevusvaldkondade ja teaduskraadide ning osutatavate õigusteenuste hinnakirja kohta.
Seega ei ole tegemist reklaamiga.
Eestis on ca 200+ advokaadiühingut, mis on allutatud seadusest ja Advokatuuri reeglitest tulenevate rangete nõuete alla. Seega ei saa advokaadiühinguid samastada "kõigi ettevõtetega".
Lisaks Ellexile on Wikipedias veel päris paljude advokaadibüroode kohta avaldatud artiklid, millest osa sisaldavad veel vähem teavet, kui KÄHARI Advokaadibüroo senine artikkel.
Kui te leiate, et Ellexi jt advokaadibüroode tutvustus ei tohi Wikipedias olla, siis eemaldage palun kõikide advokaadibüroode kohta avaldatud artiklid.
Lisaks eelnevatele siis ka:
https://et.wikipedia.org/wiki/Vanalinna_Advokaadib%C3%BCroo
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_Eipre_%26_Partnerid
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_SORAINEN
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_Leppik_ja_Partnerid
https://et.wikipedia.org/wiki/Aare_Raigi_Advokaadib%C3%BCroo
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_ALTERNA
https://et.wikipedia.org/wiki/TGS_Baltic
https://et.wikipedia.org/wiki/LEADELL_Pilv_Advokaadib%C3%BCroo
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_HETA
https://et.wikipedia.org/wiki/Advokaadib%C3%BCroo_COBALT
Ja siis tuleks edasi liikuda "kõigi ettevõtete" juurde, nt:
https://et.wikipedia.org/wiki/Eugesta_Eesti
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_Loots
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_Lloyd
https://et.wikipedia.org/wiki/AS_Konekesko_Eesti
jne jne Viljar Kähari (arutelu) 16. jaanuar 2024, kell 22:15 (EET)[vasta]
Nendin lihtsalt, et artikkel näib reklaamina (üldkeele tähenduses). Just sellepärast, et see edastab praegu ainult ärilist teavet ja pole kirjas, mille poolest teema entsüklopeedilist huvi võiks pakkuda.
Rääkisin ettevõtetest üldiselt, sest advokaadibüroode puhul kajastatakse sõltumatutes allikates sageli selliseid asju, mida kajastatakse ka muude ettevõtete puhul. Vt näiteid ja põhjalikumat selgitust siin: en:WP:NCORP. Arvestataval määral kajastusi väljaspool Vikipeediat peaks seejuures olema kõigil teemadel, mille kohta on Vikipeedias artikkel, mitte ainult ettevõtete kohta.
Vikipeedias on palju sisu, mida ei ole jõutud veel toimetada ega üle vaadata. Võid siinkohal abikäe ulatada. Kui leiad, et mõni neist advokaadibüroodest või muudest ettevõtetest ei vasta lehel Vikipeedia:Tähelepanuväärsus toodud üldisele kriteeriumile, siis võid vastava artikli kustutamiseks esitada või kommenteerida vastava artikli arutelus.
Küsimus ei ole selles, kas artikkel peaks olema kõigist advokaadibüroodest või mitte ühestki advokaadibüroost, vaid selles, millised advokaadibürood on pälvinud kajastustes sellist tähelepanu, mille tõttu on otstarbekas teha advokaadibüroo kohta entsüklopeediasse eraldi artikkel. Nagu öeldud, Ellex Raidla artikkel on praegu viletsas seisus, aga arvestatavaid kajastusi, millele viidata, on nähtavasti võimalik leida. Näiteks artikkel TGS Baltic on mõnevõrra paremas seisus, seal on sobivate viidetega enam sellist sisu, mida entsüklopeediaartiklist võiks oodata. Vanemate ja suuremate advokaadibüroode kohta üldiselt leidub rohkem kajastusi. Pikne 18. jaanuar 2024, kell 21:30 (EET)[vasta]
Osale nimekirjas toodutele lisasin kustutamismärkuse ning mingi osa tuleks alles jätta. Näiteks Elleks Raidla tuleks alles jätta meediakajastuste olemasolu tõttu ning põhjusel et Jüri Raidla, Advokaadibüroo Raidla Ellex on pälvinud Aasta ettevõtja tiitli. Wkentaur (arutelu) 6. aprill 2024, kell 11:36 (EEST)[vasta]