Arutelu:Johnny Cash

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas võõrnimede käänamiseks on vikis mingid kindlad reeglid? Kumb on siis õige – Arkansase või Arkansas'? Kas käänamisel ei pea originaalhääldusest lähtuma? Ja kas peab ülakoma kasutama, kui käändelõpp otse sõnale liitub (nt Johnny't)? --Epp 1. veebruar 2008, kell 05:45 (UTC)

Järgime eesti keele reegleid, mingeid oma reegleid meil ei ole. ÕS näeb ette häälduse [ark'ansas] ja käänamise tüüpsõna tehas järgi. Vaata [1].
Ülakoma ei pea kasutama, kui nime viimane täht on täishäälikutäht ja sõna lõpeb häälduses täishäälikuga või kui nime viimane täht on kaashäälikutäht ja sõna lõpeb häälduses kaashäälikuga. Tähe y puhul on määratlemata, kas ta on täishääliku- või kaashäälikutäht. Oleme selles asjas keelenõu poole pöördunud. Nad on kinnitanud, et täht y ei ole eesti keeles ei täishääliku- ega kaashäälikutäht. Aga näiteks ungari ny lõpuliste nimede puhul vist siiski ülakoma ei pea kasutama, ja see on jällegi ebajärjekindel (ny on ungari, kuid mitte eesti keeles kaashäälikutäht). Mina isiklikult küll Johnny puhul ülakoma ei kasutaks, aga kindlasti ei ole selle kasutamine vale. Andres 1. veebruar 2008, kell 05:58 (UTC)
Siiski, meie praktika on üldiselt selline, et seal, kus ülakoma ei pea kasutama, me seda ei kasuta. Andres 1. veebruar 2008, kell 05:59 (UTC)
Mul sihukene küsümus, et... Pealkirjades need mingisugused sõnad on väikse tähega, aga nimedes? Kas nimedes pole kõik suurelt? Ma pean seda "The Man in Blacki" silmas... Laulupealkirjana on nii, aga kas nimena ei peaks "In" suure tähega olema? BTW Väga kõva artikkel siia tekkinud... Jürka 1. veebruar 2008, kell 14:50 (UTC)
Ega mina ka tegelikult ei tea, mis täpselt suure tähega on :). Esimese tuhinaga ei jõudnud kõike üle ka kontrollida ja kirjutasin igasugu ülearuseid asju kogemata suurega. Ingliskeelses vikis tundub nagu väiksega olevat. --Epp 1. veebruar 2008, kell 23:58 (UTC)
Minu teada on inglise keeles niisugused reeglid, et pealkirjades kirjutatakse eessõnad väikese algustähega. Sellepärast ongi "in" väikese tähega. Tegusõnad, sealhulgas "Is" kirjutatakse suure algustähega. Andres 2. veebruar 2008, kell 05:47 (UTC)
No aga nimedes? Jürka 2. veebruar 2008, kell 06:49 (UTC)

Kuni sõjaväeni oli tema nimi J. R. Cash.--WooteleF 28. juuli 2009, kell 08:40 (UTC)

See on siin ju kirjas. --Epp 30. juuli 2009, kell 23:22 (UTC)
Pidasin silmas, et see peaks esimeses lauses, teiste nimede kõrval, olema.--WooteleF 30. juuli 2009, kell 23:30 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 08:00 (EEST)[vasta]