Arutelu:Isikuandmete kaitse seadus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

sellisel kujul jätab see seaduse kuiv tekst väga palju võimalusi vääriti mõistmiseks. Tuleks täpsemalt kirjutada, millistes tingimustes tuleb delikaatseid isikuandmeid hoida, kellel on õigus pääseda ligi neile andmetele, kelle nõudmisel võib andmeid väljastada, kuidas toimub andmete edastamine. Mitte kõik andmed isiku kohta ei ole delikaatsed isikuandmed ja mitte kõikide isikuandmete töötlemist ei jälgi seaduse valvas silm.--Hendrix 9. oktoober 2007, kell 19:39 (UTC)

Siit on puudu näiteks paragrahv 2, kõige 2, punkt 2. Andres 10. oktoober 2007, kell 06:02 (UTC)
ja peaks täpsustama isikuandmete töötlemise mõistet. Praeguse kuiva seaduse teksti järgi võib jääda mulje, et kui ma lõikan ajalehest kellegi isiku kohta käiva artikli välja ja kleebin selle kodus kaustikusse, siis on tegemist isikuandmete töötlemisega. Ei, isikuandmete töötlemine on originaalandmete kogumine jne. - kirjavahetus, isiku küsitlusel saadud andmed, tema tuttavate küsitlusel saadud andmed, muudest asutustest päringute tulemusena saadud andmed. Aga see, kui ma loen Postimehest artiklit ja kirjutan sealt midagi enda tarbeks välja artikli kirjutamiseks kuhugi mujale väljaandesse, ei ole isikuandmete töötlemine.--Hendrix 4. veebruar 2008, kell 19:52 (UTC)
"Isiku privaatsuse tagamiseks andmekaitsereeglite rakendamine ei omaks ratsionaalset kaalutlust pärast seda, kui isikuandmed on juba kord õiguspäraselt avalikuks kasutamiseks üle antud ning andmed on juba privaatsfäärist “välja liikunud”." Väljavõte ühest seletuskirjast: [1]--Hendrix 4. veebruar 2008, kell 20:06 (UTC)

Artikkel vajab ajakohastamist. Siin ei ole üldse märgitud, millisest seadusest käib jutt. Alates 1. jaanuarist kehtib uus seadus. Andres 5. veebruar 2008, kell 08:22 (UTC)

jah, peab vaatama, kas sõnastus on võrreldes käesoleva artikliga muutunud--Hendrix 5. veebruar 2008, kell 08:51 (UTC)
ja ilmselt ikka vist ei ole mõttekas seaduse teksti sõnasõnalt siia kopeerida, sest täindamiste puhul tekib jama. Pigem peaks lahti seletama seaduse olemuse, et põhimõisted oleksid kõigile arusaadavad. Seal hulgas ka andmekaitse inspektsioonile endale... See tants andmekaitseseaduse tõlgenduste ümber hakkab kaotama oma köitvuse ja tahaks kuulda üheseid arusaamasid isikuandmete kaitse olemusest. Mitte nii nagu praegu - üks ütleb, et minu sünnipäev on rangelt minu asi ja seda avaldada ilma minu loata ei tohi, aga teine, et pole häda kedagi - sünnipäev on sinu ID-kaardi peal kirjas ja kui sa selle ID-kaardi kuhugi vedelema jätsid ja seeläbi sünnipäev avalikuks sai, oled ise süüdi--Hendrix 9. veebruar 2008, kell 13:17 (UTC)
Arvan, et ka tekst võiks Vikipeedias olla. Saab ju juurde kirjutada, mis ajast mis ajani see kehtib, ja kui tulevad muudatused, saab üles panna muudatustega teksti. Andres 9. veebruar 2008, kell 14:28 (UTC)
Ja tõlgendusi ei tohi ise välja mõelda, vaid neid tuleb kirjeldada. Andres 9. veebruar 2008, kell 14:29 (UTC)

Seaduse kehtivusest[muuda lähteteksti]

Ma ei vaidlusta asjaolu, et viites [2] on kirjas, et IKS muutub 25.05.2018 kehtetuks. Aga see väide ei vasta tõele. 2008. aastal jõustunud seadus kehtib edasi, aga kui keegi tunneb, et Euroopa Liidu määrus annab temale suuremad õigused, siis tuleb kohaldada EL-i määruse sätteid, kuni võetakse vastu seadus, mis on määrusega kooskõlas (vt Eesti Vabariigi põhiseaduse §3 lg 1 ls 2, § 123 lg 2). --kanakukk (arutelu) 15. juuni 2018, kell 03:01 (EEST).[vasta]

IKS pole tegelikult kehtetu, seega ERRi väide ei vasta tõele. Hetkel kehtib IKS redaktsioon kuupäevaga 16.01.2016. --Tiia (arutelu) 15. juuni 2018, kell 15:39 (EEST)[vasta]
Võtsin selle vale väite välja. --Tiia (arutelu) 15. juuni 2018, kell 15:42 (EEST)[vasta]

Noh, 2019. aasta 15. jaanuarist igatahes kehtib uus samanimeline seadus, mitte vana seaduse redaktsioon, ning suurem osa artiklist on muutunud aegunuks. Muidugi ei peaks vikiartikleid seadustest niikuinii tegema pelgalt seaduseteksti tuima näoga kopeerides, kuni paljundusmasinast tahm lõpeb. Artikkel peaks asetama seaduse konteksti ja avama seaduse sisu. Aga mul ka hetkel selleks jaksu ei ole. --Ehitaja (arutelu) 11. märts 2020, kell 18:02 (EET)[vasta]