Arutelu:Hiinlased

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas sa tahad väita, et hiina keel kuulub mongoli keelkonda? Siim 14:17, 2 Sep 2004 (UTC)

Mongoli rahvad Ida-Aasias.

Jätsin selle lause välja. Leon tahtis vist ütelda, et nad on mongoliidid. Andres 00:48, 3 Sep 2004 (UTC)

Jah, see on võimalik, et ta pidas silmas rassi. Ma taipasin seda alles pärast oma küsimuse esitamist, sest rahvuse määrab tavaliselt keel.
Kindlasti on vaja artiklit Hiinlased ja on kahetsusväärne, et meil maailma suurima rahvuse kohta siiamaani seda ei ole, kuid praegusel kujul see artikkel eksisteerida ei tohiks. Ma arvan, et siin on kaks võimalust, me kas täiendame artiklit ja anname talle viisaka vormi või, kui me seda teha ei jõua või ei oska siis tuleb ta kustutada. See on vajalik, et Vikist saaks prestiižne entsüklopeedia. Ei tohi läbi lasta lollusi ja lapsikusi.
Sellist sorti demokraatia, et igaüks kirjutab, mis pähe tuleb täiel määral ei toimi. Me ju teame missorti kommentaarid järgnevad näiteks Delfi internetiportaali artiklitele. Jube mõeldagi, kui see seltskond siia läbustama tuleb. Sellepärast on vaja hoida suht. karmi joont ja kui inimene korduvatele ettepanekutele soovitustele jms. ei reageeri, tuleb tema suhtes rakendada teatud jõuvõtteid.
Ma kirjutasin selle võibolla liiga karmis toonis ja võibolla pole üldse õige inimene olukorda kommenteerima, sest olen vikis olnud vaid napp kuu aega. Seepärast ootaks huviga endast vanemate olijate arvamust. Siim 12:27, 3 Sep 2004 (UTC)
Olen Nixdorfiga nõus. Andres 12:37, 3 Sep 2004 (UTC)

See "rahvastik" torkab mulle kõrva. Kas saaks ehk kuidagi teisiti öelda? Kas 'Hiina tsivilisatsioon' om mõiste või tuleks seda mõista tsivilisatsiooni mõiste kaudu? Andres 03:50, 4 Sep 2004 (UTC)

Mulle endale see "rahvastik" ka kõige parem ei tundunud, kuid pidasin silmas hõimu või rahvast või hõimuliitu (täpselt ma ei tea, seepärast ei saanud ühtegi neist kasutada), kes Hiina tsivilisatsioonile aluse pani. Kui keegi teab, et oli nt hõim ja ka selle hõimu nime (näiteks 'hanid'), võib asendada. - Urmas 06:52, 4 Sep 2004 (UTC)
Siin on veel see probleem, et minu teada "rahvastik" ei ole siin õige sõna. Tavaliselt kasutatakse sõna "elanikkond", aga see tundub selles kontekstis küll naljakas. Andres 11:31, 4 Sep 2004 (UTC)

"Hiinlasi oli 1995. aastal maailmas hinnanguliselt 1,1 miljardit." Võiks ju andmeid kaasajastada. Ingliskeelne vikipeedia pakub hiinlaste üldarvuks maailmas 1,3 miljardit. 90.191.119.98 9. juuni 2012, kell 12:15 (EEST)[vasta]

Jah, aga vana las jääb ka. Tarvis ka viidet. Andres (arutelu) 9. juuni 2012, kell 20:14 (EEST)[vasta]

Hiinlased väljaspool Hiinat[muuda lähteteksti]

Ka enamik ülemerehiinlasi on hiinlased.

Kas siin on mõeldud väljarännanud hiinlasi, see tähendab välishiinlasi? Võtsin välja. Ursus scribens (arutelu) 2. oktoober 2019, kell 07:52 (EEST)[vasta]