Arutelu:Hermine Elisabeth Jürgens

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tõstsin selle siia, sest tegu on esmaallikaga.

Külastasin Hermine Jürgensit kahel korral eesmärgiga saada informatsiooni tippsportlaste toitlustamise kohta (toniseerivad, taastumist kiirendavad ja töövõime tõstmist soodustavad ained ning protseduurid). Vestlused kujunesid mitmetunnisteks, huvitavateks ja üldiselt vastastikku kasulikeks, kuid tippsportlaste tarbeks oli tal vähe öelda, kuna polnud selle suunaga praktiliselt varem kokku puutunud. Teisel kohtumisel tõin talle kümmekond teda huvitavat (enamuses vene- ja ukrainakeelset) ja minul kasutamata seisnud raamatut ravimtaimedest, mis jäidki tema kätte. Tema teadmised inimorganismi ehituse ja funktsioneerimise kohta olid keskmise medõe tasemel. Laialdased ja sügavamad teadmised olid tal ravimtaimede kogumise ja praktilise kasutamise osas.

Mulle paistis ta olevat heatahtlik ja -südamlik abivalmis inimene, kuid kes võis muutuda teravaks ja kurjaks kasuahnete ning võltside inimeste suhtes. Nägin ise tema vihapurset ühe tütarlapse suhtes, kes oli tulnud abordisooviga tema juurde juba mitmendat korda.

Hermine Jürgensil oli arvukalt trükiseid ravimtaimede kohta, eriti saksakeelseid, mida talle olevat saatnud Lääne-Saksamaalt tema vend(?). Ta näitas ise neid ka mulle. Iga taime või selle perekonna kohta oli eraldi trükis, hästi illustreeritud ja kuni sadakond lehekülge paks. Minu hinnangu kohaselt oli tal selliseid trükiseid paarisaja ringis, klaveri juures oleval laual ja riiulil. Tundus, et tema teadmised pärinevad peamiselt teaduslikest ja populaarteaduslikest trükistest ning tema enda tähelepanelikust tundlikust pilgust ja kogemustest.

Ta rääkis, et käib igal reedel Tartus Emajõe saunas. Soovitas juua õlut mitte üle ühe pudeli nädalas ja sedagi peale esimest ja enne teist tugevamat leilivõtmist. Selliselt pidavat see olema nahale ja üldisele seisundile kasulik, pidavat tema isikliku aastatepikkuse kogemuse järgi hästi puhastama organismi jääkainetest.

                            (Jüri-Hain Kaljusto, kaljusto@yahoo.co.uk)

Selle lehekülje toimetaja! Võite minu poolt edastatud informatsiooni (mälestusi) kasutada oma äranägemise ja otstarbekuse järgi. J.-H.K.

Andres 14. jaanuar 2008, kell 21:14 (UTC)


Abikaasa Gustav oli alkohoolik.

Välja võetud. Andres 15. jaanuar 2009, kell 22:03 (UTC)