Arutelu:Henri II

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Viimane parandus on minu meelest halb. Esiteks olen alati olnud seda meelt, et lühike täpsustus on parem kui pikk. Teiseks on meil justkui olnud kokkulepe, et valitsejate täpsustuseks on valitsetava ala nimi ja tiitlit sinna ei panda, erandiks Saksa-Rooma valitsejad, sest väljendil "Saksa-Rooma" puudub iseseisev tähendus. Kolmandaks on praegu artiklid "Henri II (Navarra kuningas)" ja "Henri II (Prantsusmaa)". See ebaühtlus on paha. Taivo 21. jaanuar 2010, kell 12:59 (UTC)

Ebaühtlus on paha, sellega nõustun. Eile tegin artikli Henri II (Champagne), see tõsteti ringi. Sellest lähtuvalt tegin ka paranduse. Minule isiklikult meeldib see pikem variant paremini, on selgem.--WooteleF 21. jaanuar 2010, kell 13:37 (UTC)
See teisaldaja oli Kontra. Ma teda ses osas ei usaldaks, ta pole siin veel kuigi kaua tegutsenud. Taivo 21. jaanuar 2010, kell 18:02 (UTC)
Mulle tundub, et ta tunneb asja päris hästi. Aga artikkel Prantsusmaa kuningast oli juba 2009. aasta kevadel viidud nime alla Henri II (Prantsusmaa kuningas). Mina eelistan pikemat nime seetõttu, et see on täpsem. Seda on eelkõige vaja nummerdamata valitsejate ja printside, printsesside ja kuningannade jaoks. Aga kui juba nemad on pika täpsustusega, siis võiks teised siniverelised kah olla.--WooteleF 21. jaanuar 2010, kell 18:09 (UTC)
Ja just mittevalitsejatel tekitab pikk täpsustus kõige suuremaid probleeme, sest neil on sageli elu jooksul olnud mitu tiitlit, millest tähtsaima väljavalimine võib olla raske. Dünastia või kasvõi eluaastate kasutamine tiitli asemel pole nii probleemne. Taivo 21. jaanuar 2010, kell 19:38 (UTC)
Mina ei näe lühikesel täpsustusel mingeid eeliseid. Täpsustusega artikliteni jõutakse niikuinii täpsustuslehtedelt või kui otsingukast mõne tähe trükkimise järel variante hakkab pakkuma.--WooteleF 21. jaanuar 2010, kell 18:24 (UTC)
Mina näen eeliseid. Lühem kirjutada, lihtsam meeles pidada. Taivo 21. jaanuar 2010, kell 19:38 (UTC)
On palju nimesid, mis vajavad pikki täiendeid ja sellega süsteemi ühtsuse lõhuvad. Mõned näited:
Rohkem praegu otsida ei viitsi.--WooteleF 21. jaanuar 2010, kell 20:21 (UTC)
Jah, nõus, et lihtsat reeglit igaks juhtumiks ei ole. Ohh, Inglismaa kuningategi seas oli enne Edward I-st veel 3 Edwardit. Ma arvan, et kui panna täpsustuseks ainult piirkond, siis saab paljud nimed juba lahku ajada, aga järelejäänud juhtumitel, mida sa loetlesid, ei aita ka piirkond pluss tiitel, ehkki Saksimaa Johanni korral aitas. Mida sel juhul teha, kui tiitel on ka sama? Eluaastad, eks? Ja kas peale eluaastate veel midagi? Vist pole vaja? Taivo 21. jaanuar 2010, kell 20:53 (UTC)
Kõigi nende minu loetletute puhul piisab tiitlist. Eluaastaid on juurde vaja kindlasti igasugu printsesside puhul. Ei kujuta ettegi mitu Marie'd, Catherine'i ja Elisabethi Prantsuse kuningakoda aastasadadega tootis. Muide, need enne Edward I valitsenud monarhid ei olnud "Inglise kuningad", nad oli "Inglaste kuningad".--WooteleF 21. jaanuar 2010, kell 20:58 (UTC)
Sel juhul minu soovitus. Täpsustuseks piirkond. Rõhuval enamikul juhtudel sellest piisab. Kui sellest jääb väheks, siis piirkond ja tiitel. Kui siis ka väheks jääb, siis eluaastad ilma piirkonna ja tiitlita. Taivo 21. jaanuar 2010, kell 21:13 (UTC)