Arutelu:Helena von Buhrmeister

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas ei tuleks üldise kategooria "Baltisakslased" asemel teha uued kategooriad rüütelkondade (Liivimaa tuleb küll pooleks jagada) ja linnade kaupa (ma ise ei oska, muidu teeksin ise). Ja samanimelisi võiks eristada rüütelkondade genealoogilistes käsiraamatutes kasutatud põlvkondade numeratsiooni järgi (Helena v. Buhrmeister oleks sel juhul VIII.2.13.)? --Improvisaator 25. september 2008, kell 14:50 (UTC)

Olen vastu sellele ideele. Me ei tee ju kategooriaid "Saaremaa eestlased" või "Põhja-Eesti eestlased". Rüütelkondade järgi võib ehk liigitada suguvõsade artiklid. Küll saaks teha minuarust "Baltisaksa teadlased" "Baltisaksa kirjanikud" vms. See põlvkondade numeratsiooni idee on kah halb. Sellest saaks aru vaid asjaga väga hästi kursis olevad inimesed.--WooteleF 25. september 2008, kell 15:11 (UTC)
"Liivimaa aadlik", "Tallinna kaupmees" jne on provintsiaalõiguses täiesti kasutatavad mõisted, kuna linnad, rüütelkonnad, ka Tartu ülikool jne moodustasid reaalselt eksisteerivad õiguslikud institutsioonid, aga sellist õiguslikku institutsiooni nagu Põhja-Eesti pole kunagi eksisteerinud. Siis tuleks luua ka näiteks kategooria "prantsusefrangi teadlased" või "mecklenburgisaksa aadlikud", mis oleksid ilmselt täiesti mõttetud? --Improvisaator 27. september 2008, kell 11:30 (UTC)