Arutelu:Harry Potter ja saladuste kamber

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mingi kvaliteeditaseme peaksime ikka seadma.--Boy 19. detsember 2005, kell 21.01 (UTC)

Meil on siin küll ja küll umbes samasuguse tasemega artikleid. Arvan, et ei tule kustutada, vaid toimetada. Andres 20. detsember 2005, kell 00.24 (UTC)
See, et meil on palju samasuguseid artikleid, ei õigusta mittekustutamist. Pigem peaks meil olema häbi, et Vikipeedia selliseid mõttetusi sisaldab. Siim 20. detsember 2005, kell 10.30 (UTC)
Andres, mida siin toimetada on? See on ju ilmselge saast, mille kustutamisest Vikipeedia ainult võidaks. Palun pea meeles seda, et inklusionism on äärmus. Vikipeediat ei saa koostada ainult ühe äärmuse seisukohti arvestades. Siim 20. detsember 2005, kell 10.30 (UTC)
Inklusionism puudutab märksõnastikku, mitte artiklite vormistust. Arvan, et tuleb kirjutada alguslõik ja praegune sisu kas toimetada või arutelulehele viia. Nii halb see ka ei ole, et siit midagi võtta ei oleks.
Kui asi pole inklusionismis, siis ma küll aru ei saa, miks sa tahad Vikipeediasse alles jätta sellised lollused, mis mingit kriitikat ei kannata. Siim 20. detsember 2005, kell 11.44 (UTC)
Ja me peaksime välja töötada üldtunnustatud reeglid, mida teha, kui postitatakse väga oskamatult kirjutatud, kuid mitte mõttetut materjali. Andres 20. detsember 2005, kell 11.28 (UTC)
Mulle tundub, et kui me hakkame seadma kvaliteedinõudeid, siis hirmutame eemale kõik, kes oma võimes kvaliteetselt kirjutada kahtlevad. Näiteks inglise vikipeedias selliseid kvaliteedinõudeid ei ole. Andres 20. detsember 2005, kell 11.38 (UTC)
Täiesti oskamatute ärahirmutamine ei saa Vikipeediale kahju teha. Siim 20. detsember 2005, kell 11.44 (UTC)
Jah, küllap vist. Aga minu point on selles, et hirmutamine mõjutab rohkem potentsiaalseid korralikke kirjutajaid, kes on teadlikud oma ebatäiuslikkusest, kui julgeid ja oskamatuid. Peale selle, kui me hakkame nõudma kvaliteeti ja toimetamise asemel kustutame, siis hakkab latt aina kõrgemale tõusma ja lõpuks ei jää enam kedagi järele.
Peale selle arvan, et lapsi tuleks pigem kiita ja julgustada kui neile vastu vahtimist virutada selle eest, et nad ei oska haritud täiskasvanu kombel kirjutada. Vikipeedia huvide eest seismine ei tohiks muutuda fanatismiks. Andres 20. detsember 2005, kell 12.01 (UTC)
See vaidlus on tegelikult mõttetu, sest meil mõlemal on õigus. Ma saan aru, et lapsi ei tohiks hirmutada, aga samas on Vikipeedia ikkagi entsüklopeedia ja ükski entsüklopeedia ei tohiks oma latti nii madalale lasta. Mina siiski kustutaks sellise "artikli". Siim 20. detsember 2005, kell 12.25 (UTC)

Eemaldasin sisukokkuvõtte, mis rääkis liigsete detailidega vaid esimesest peatükist ja polnud korralikult kirjutatud. See, mis järele jäi, peaks minu arvates üsnagi sobilik olema. 84.50.76.193 20. detsember 2005, kell 19.49 (UTC)

Siin on väljatõstetud lõigud. Neid võib hiljem tarvis minna. Sobiva detailsuse astme asjus on kindlasti eriarvamusi.

Raamatu algul oli Harry tagasi pöördunud Dursley'de koju. Nad kohtlesid teda endiselt halvasti, kuid paremini, kui varem, sest nad kartsid, et ta võib neid ära nõiduda, kui ta liialt välja vihastada. Tegelikult oli Harryl keelatud väljaspool kooli nõiduda. Kuid ta hoidus seda Dursley'dele ütlemast, et ta saaks Dursley'sid hirmutada.

Lucius Malfoy majahaldjas Dobby hoiatab Harryt, et kui too teiseks aastaks Sigatüükasse tagasi läheb, on tema elu ohus. Kuigi Dobby keelitab teda kooli mitte tagasi minema ning panna teda maagia kasutamisest loobuma, on Harry kindlalt otsustanud Sigatüükasse minna. Dursleyd on Harry raamatud ja võlukepi luku taha pannud, nii et Harry on vang, kuid Weasleyd on teda oma isa lendava autoga päästma tulnud. Pärast meeldivat suve koos Harry parima sõbra Roniga läheb kogu pere neid koolirongile (Sigatüüka ekspress) saatma, kuid Harry ja Ron ei pääse rongile. Nad lendavad autoga Sigatüükasse ning teevad ebaõnnestunud maandumise, mille tõttu Roni võlukepp läheb katki.

Harry ootas kannatamatult,et ta saaks minna tagasi Sigatüükasse tagasi oma koju,kus ta tundis et temast hoolitakse.Ta ootas oma sõpradelt kirju ning ka seda,et ta saaks oma sõbra Roni juurde minna.

Onu Vernon oli puuride tegija ja sellepärast pidi Durslide juurde tulema ühed inimesed et tellida puure.Ning nad kordasid oma kava nii: Harry:ei tee oma toas piuksugi ja teeskleb et teda pole olemas. Petunina:viib need inimesed salongi. Dudley:hakkab oma koolitööst rääkima jne.(see teab seda kava edasi kes on seda raamatut lugenud).Kui Harry välja läks ja aiapingile istus mõtles kurvalt selle üle et miks pole Ron ja Hermione talle kirjutanud?Kas ta arvas valesti et tal on sõbrad?Kui tema mõtteid katkestas Dudley.Nad rääkisid igasugustest asjadest.Kuni Dudley läks karjudes oma ema juurde et öelda mida Harry tahtis teha kuni Harry vaatas heki poole ja nägi et hekk jõllitas vastu.Petunina karjus et Harry Kööki tuleks,sest Harry oli tahtnud hekki maha põletada ja nüüd maksis ta selle pärast rängalt.(Ta pidi aiatöid tegema).

Andres 21. detsember 2005, kell 15.56 (UTC)