Arutelu:Harilik eleuterokokk

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon[muuda lähteteksti]

"Botaaniline iseloomustus" peatükis on eleuterokokk suure tähega kirjutatud, samuti kirjutatakse arvude vahele mõttekriips(–) mitte sidekriips(-). Sõnastaksin selle lause ka veidi ümber: "Harilik elueterokokk on 2–5 m kõrgune, võimsa sammasjuurestikuga ja paljude harudega põõsas." Järgmises lauses: varjeerub –> varieerub. Lauses "Õied on väikesed ja need on kogutud..." muudaksin ma võib-olla kogutud –> kogunenud. Samuti eelviimase ja viimase lause seoksin üheks lauseks: "Taim õitseb juulis-augustis, viljub septembris."

"Keemiline koostis" peatükis muudaksin teises lauses sõnastust: "Juured sisaldavad eeterlikku õli, neis võib leiduda ka flavonoide, alkaloide ja aramiini."

"Toimed ja kasutamine" sõnastaksin ümber lause "Postitiivset tulemust...." niimoodi: "Eleuterokokki ekstrakt avaldab positiivset mõju kesknärvisüsteemile ja diabeedi ravimisele, samuti tõstab töövõimet." Kuna peatüki pealkiri on "Toimed ja kasutamine", siis tõstaksin toimet kirjeldavad laused ettepoole. Ning siin ka sama tähelepanek, et arvude vahel peaks olema mõttekriips.

Üldiselt lihtsasti loetav ja arusaadav artikkel! :) MBarbaraN 3.mai 2016

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Nõustun eelneva retsensiooniga, kuid lisaksin veel, et võibolla oleks Botaanilise iseloomustuse teise lause parem sõnastus: ,,Võrsed on püstiasendis ning nende peal kasvab tihe okastik, värvus varieerub helekollasest helehallini.

Üldjoontes hea ja konkreetne artikkel, millest on lihtne aru saada. :) Raheltops