Arutelu:Ernst Krenkel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Riho Holter saatis kirja:

/--/ Nimelt on nii ingliskeelsel ja ka saksakeelsel wikipedial ja ka kunagi meil, eksitusena sees selline fakt, et Ernst Krenkel , kuulus polaaruurijate meeskonda ja kirjutas raamatu "Minu kutsung on RAEM", on sündinud Tartus, tegin sellekohase uuringu ja Agnes pani ka genisse ülesse need kirikuraamatust leitud andmed, kus kirjas, et tema vanaisa ja vanaema olid Tartus ja isa abiellus Tartus , agapaika peab see fakt, et ta sündis siiski Belostokis, mida Ernst Krenkel kinniab ja oma biograafilises teoses. Ka mulle oli see avastus üllatuseks, õnneks Vene vikipeedias ka sellekohased märkused, samas autoriteetsed teised märgivad jätkuvalt ikka teda Tartus sündinuks, mis pole õige ja nii paneb see ju ka mude andmete õigsuse kahtlema, kui see Tartu seal edasi on. Kas saab ses osas ette võtta midagi?

Tegelt oli vist kunagises ENE-s ka artikkel, aga muidugi vale sünnikohaga sel uhul, seal genis on pandud mul neid lingikesi ja ta ise oma teoses kirjutab väga põhjalikult nii endast kui ka lähematest sugulastest. Kui tiitleid veel, siis Liidu kangelane ja kui guugeldada, siis see Hardi Volmeri üks film ka mainib, et vist 1934 a Tallinnas käis, nagu ta ka oma raamatus ise kirjutab. Oli ka esimene Üleliidulise Filateeliaühingu esimees , vist aastail 1966-1971.

Adeliine 9. november 2014, kell 17:57 (EET)[vasta]

Inglise vikis on Belostok see, aga saksa vikis ei usuta seda. Ma vaatasin tema elulooraamatut, minu meelest seal tema sünnikohta ei mainita. Andres (arutelu) 11. november 2014, kell 12:15 (EET)[vasta]