Arutelu:Emod

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Meil on artikkel Emo, kuidagi peaks nad ühendama. --Mona 30. detsember 2006, kell 10:23 (UTC)

Tõstsin artikli sisu siia ning tõstsin siia ümber. Palun integreerige. Muusikastiilist tuleks teha eraldi artikkel.

Emo on (sub)kultuur, mis ühendab endas muusikat ning riietusstiili ning ühtlasi tähistab mõiste emo ka isikut, kes kuulub emokultuuri juurde. Mõiste "emo" oli algselt lühend hardcore pungi alaliigist emotional hardcore, kuid pika aja jooksul on termin teinud läbi erinevaid moonutusi. Muusika, mida nüüd emokultuuri juurde kuuluvaks loetakse, ei ole enam kaugeltki mitte ainult hardcore punk. Võib öelda, et tänapäeval on põhiliseks stiiliks kujunenud screamo.

Tänapäeval omistatakse emodele ka teatavat maailmavaadet ning käitumismaneeri. Kuid see, mida emodest räägitakse, ei ole enamasti tõsi, sest stereotüüpe pole olemas.

Andres 30. detsember 2006, kell 20:04 (UTC)

Tohib paluda selle artikli teisaldamist nüüd kui artikkel emo on juba olemas? --Celldwellcius 3. märts 2007, kell 18:07 (UTC)

See artikkel räägib subkultuurist, teine žanrist. Mida kuhu tuleks teisaldada? Andres 3. märts 2007, kell 19:12 (UTC)

Artikkel Emod tuleks ära kaotada. Pealkiri on juba iseenesest jabur. Termin emo muusika austaja kohta slängis on emo kid. Emo on kõigest lühend sellest ja milleks see mitmus. Artikkel emo räägib ka subkultuurist üldisemalt. Näiteks see moe osa jne. Kui vaadata seda artikklit emod, siis ei sisalda see ju kübekestki adekvaatset informatsiooni(minu vabandused, kui keegi end solvatuna tundis). Kui vaja siis ma võin artikklisse emo lisada ka osa, mis räägib emode käitumismallist ja sellega seotud eelarvamustest ning, kust see kõik alguse on saanud.--Celldwellcius 3. märts 2007, kell 20:28 (UTC)

Lisa siis. Pärast võib teha siia ümbersuunamise. Andres 4. märts 2007, kell 13:24 (UTC)
Mina panen ette, et emo kui ajalooline muusikastiil ja selle fännid ja sellega seotud subkultuur on üks teema -- seda võiks käsitleda artikli all emo muusika või emo. Teine asi on aga sealtsamast tuletatud isikutüüp (stereotüüp) emo, mis ei eelda peaaegu mingeid seoseid muusikaga. Emoks võib nimetada lihtsalt ülitundlikku ja introvertset isikut, kui ta ilmutab teatud maneere. Vastavalt emo laiemale tähendusele kui praegu kirjeldatud emo muusikast lähtuvates artiklites on olemas ka näiteks emoräpp. Sestap on sõna emo kaubamärklik-stereotüüpne modifikatsioon sõnast 'emotsionaalne'. Seda võiks käsitleda artikli emo (släng) all. Nagu ka inglise vikis. Minu meelest on see seal õigustatud. --Kamma 5. aprill 2007, kell 18:40 (UTC)
Kuna sama jutt on olemas artikli emo all, siis võiks selle siin kustutada. --Kamma 5. aprill 2007, kell 20:11 (UTC)