Arutelu:Elektronkate

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

omavahelistest omadustest.

Nii ei saa öelda. Andres 29. juuni 2006, kell 09.32 (UTC)

Selles artiklis on juttu elektronkattest. Elektronkatet võib vist nimetada ka elektronkihiks, aga elektronkihtideks nimetatakse ju ka elektonkatte kihte. Andres 29. juuni 2006, kell 09.39 (UTC)

Igatahes koolis õpetatakse, et elektronkate koosneb elektronkihtidest. Seetõttu tundub mulle artikli praegune sisu eksitav. Andres 29. juuni 2006, kell 09.40 (UTC)

Elektronkate koosneb elektronkihtidest, elektronkihid aga omakorda orbitaalidest


Osas 1. Peakvantarv on väide: Teoorias võib aatomil olla lõpmatu arv elektronkihte.

Tekib küsimus millise teooria järgi..? Minu teada kehtib otsene seos aatomi tuumalaengu ja elektronide arvu vahel. Positiivne tuumalaeng ja elektronide laeng saab olla ainult võrdne arv. Kuna aatomi tuuma prootonite hulk ei saa kasvada liiga suureks, sest tuumaosakeste vahelised jõud ei suuda enam tuuma koos hoida. Algab iseeneslik radioaktiivne lagunemine, ebastabiilsus suureneb. Sel põhjusel esineb looduses loomulikul kujul vaid kindel arv erinevaid keemilisi elemente (94..ka see on wikipeedias veider ebatäpne arv. Inglise keelne leht pakub arvuks 96). Need on ained 90 ja suurema tuumalaenguga (Uraan ja teised). Kuna tuum ei saa kasvada piiramatult suureks, ei saa seda teha ka elekronide arv, mis moodustab elektronkihtide arvu. Artikli väide teooriast, mis võimaldab mõelda lõpmatust arvust elektronkihtidest tundub olevat eksitav ja kohatu. nimelik 20. 02. 2014

Jätsin selle välja. Andres (arutelu) 22. veebruar 2014, kell 01:17 (EET)[vasta]