Arutelu:Eesti maksusüsteem

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artiklis Maksusüsteem on maksusüsteem defineeritud õigusaktide kogumina. Õigusaktide kogum ei saa koosneda maksudest. Andres 2. oktoober 2006, kell 16:14 (UTC)

Seetõttu tuleb neid kahte artiklit koos lugedes välja, et õigusaktide kogum koosneb maksudest, mis on absurdne. Andres 2. oktoober 2006, kell 20:49 (UTC)


Eesti maksusüsteem on valdavalt proportsionaalne: maksumäärad ei sõltu maksustatavast summast

Seda peaks täpsustama: näiteks üksikisiku tulumaksu puhul on olemas tulumaksuvaba miinimum. Andres 2. oktoober 2006, kell 20:48 (UTC)

Jajah. Sellest peaks pikemalt rääkima artiklis Proportsionaalne maksusüsteem, aga siin see "valdavalt proportsionaalne" sellele viitabki. Päris puhtalt proportsionaalset maksusysteemi pole tegelikult kuskil kunagi olnud. Ikka on miinimumid, erandid, klauslid, maksuvabastused jne. --Lulu 2. oktoober 2006, kell 21:05 (UTC)

Minu meelest on nii, et kui sellest üldse rääkida, siis ei tohiks kasutada sõna "valdavalt", vaid rääkida asjast kõigis detailides. Praeguses sõnastuses ei ole öeldud midagi konkreetselt, sest ei tea ju, mis käib selle valdava alla, mis mitte.
Artiklis Proportsionaalne maksusüsteem võib muidugi rääkida sellest, et seda kuskil puhtal kujul ei rakendata ning tegemist on pigem mingi põhimõtte või tendentsiga. Aga Eesti maksusüsteemist tuleks rääkida ikkagi siin. Tollesse artiklisse sobiks siinne sõnastus paremini, sest tolle artikli teema ei eelda Eesti maksusüsteemi detailset kirjeldust. Andres 3. oktoober 2006, kell 07:03 (UTC)

Selle peakirja alla peaksid mahtuma ka Eesti varasemad maksusüsteemid. Andres 3. oktoober 2006, kell 08:03 (UTC)

Siin tuleb kajastada ka maksusüsteemi muutusi. Andres 17. veebruar 2010, kell 12:58 (UTC)

Viimaste muudatustega jäi infot vähemaks. Ka artiklis Tulumaks pole muutuste kohta täielikku infot. Andres (arutelu) 15. november 2016, kell 21:54 (EET)[vasta]