Arutelu:Eesti Evangeelsete ja Vabakoguduste Liit

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

==Kuulsamad või kõmutekitavamad liikmed== Antti Loodus - kes on tuntuks saanud kui usuline ekstremist

Tõstsin välja, sest sellisel kujul pole neutraalne. Andres 11. august 2006, kell 15:22 (UTC)

Välja tõstetud:

Seisuga 19. mai 2005 kuulus liitu 6 kogudust:

  • Antsla Täisevangeelne Kogudus
  • EEVL Haapsalu kogudus
  • EEVL Kuimetsa Kristlik Elava Jumala Kogudus
  • EEVL Tallinna Kesklinna Kristlik Vabakogudus
  • EEVL Valguse Tee Vabakogudus
  • EEVL Täisevangeelne Võru Hosianna Kogudus

varem on EEVLi kuulunud ka Täisevangeelne Tallinna Hosianna Kogudus.

Peamiselt on need välja arenenud kas nelipühi, elu sõna või usu sõna sugemetega usuvooludest. Üldiselt jagavad nad sama õpetust, üksnes pisidetailides on erinevusi.[küsitav]

Andres 18. august 2006, kell 11:23 (UTC)


Tere

Jääge ikka neutraalseks keskkonnaks. Igal Wiki kasutajal on õigus ju teha neutraalsuseid parandusi.

Ebaoluline info välja tõstetud. Lisaks jälle ühe ja sama seltskonna kuritahtlik info väänamine ja moonutamine. Kas nad esindavad siin EEVL liitu? vaevalt, nad ei tea sellest mitte midagi!

Teeline Arvo

Kui sa tõstid EEVLi kuuluvad kogudused välja siis sul on ilmselt infot, mis ütleb, et need a) kas ei kuulu vabakoguduste liitu või siis on nimekiri äärmiselt puudulik. Igaljuhul oleks mõistlik oma muudatusi natuke täpsemalt selgitada. Vastasel korral arvan, et eelmine versioon tuleks taastada.--Boy 8. jaanuar 2007, kell 18:38 (UTC)

Võtsin välja lõigu, milles esitatud info võib olla tõene, kuid puudub viide allikale. Ülejäänud info taastasin. Püüan selle varustada viidetega. Andres 8. jaanuar 2007, kell 21:23 (UTC)

Peamiselt on need välja arenenud kas nelipühi, elu sõna või usu sõna sugemetega usuvooludest. Üldiselt jagavad nad sama õpetust, üksnes pisidetailides on erinevusi.[küsitav]

Ma ei hakanud siiski viiteid esitama, sest peaaegu kõik andmed on pärit EEVL kodulehelt. Andres 8. jaanuar 2007, kell 21:25 (UTC)


Teeline Arvo, kus Sa leiad sellel leheküljel kuritahtlikku info väänamist ja moonutamist?

Mis on oluline ja mis mitte, on vaieldav. Vikipeedial ei ole ka kohustust esitada ainult olulisi andmeid. Kui teatud andmed on esitatud EEVL kodulehel, siis on põhjust arvata, et EEVL ise peab neid oluliseks.

Millist seltskonda Sa pead silmas?

Neutraalseid parandusi on tõepoolest õigus teha igal kasutajal, sealhulgas ka minul:-) Andres 8. jaanuar 2007, kell 21:30 (UTC)


Kas kuskil on hinnangut, kui palju inimesi liidu kogudustesse kuulub? Pilt ei teeks ka paha. --Oop (arutelu) 29. juuli 2012, kell 09:34 (EEST)[vasta]