Arutelu:ES

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest peaks siin olema eraldi lehekülg. Andres 3. september 2007, kell 05:47 (UTC)

ütlen veelkord selliste kahetäheliste asjade kohta peab olema üks ja ainus täpsustuslehekülg, ma küll ise mõtlen, et äkki on õigem kui selliste täpsustuslehtede pealkirjades oleksid mõlemad suurtähed - Ahsoous 3. september 2007, kell 06:26 (UTC)
Aga miks? Andres 3. september 2007, kell 06:33 (UTC)
asi selles, et inimene ei pruugi konkreetselt teada, kas teine on suur või väike täht ja on lihtsalt totter jooksutada inimest ühel lehelt teisele (kusjuures pole selge, et sellel teiselgi lehel on see olemas) -- Ahsoous 3. september 2007, kell 07:05 (UTC)
Mina aga leian, et kui inimene ei tea, kuidas seda kirjutatakse, mida ta otsib, siis peab ta leppima sellega, et tuleb rohkem klõpsida. Inimene, kes teab, mida ta otsib, peab saama kohta, kus pole infomüra. Andres 3. september 2007, kell 07:16 (UTC)
Küsimus taandub lõpuks sellele, et kellele sa seda süsteemi lood iseendale või kasutajale? - Ahsoous 3. september 2007, kell 07:29 (UTC)
Miks Sa niimoodi vastandad? Andres 3. september 2007, kell 07:31 (UTC)
vastandan sellepärast, et inimene on loomult laisk, ja kui teda sundida tegema ülearuseid klikke, siis võib ta lihtsalt loobuda... selgituseks... on piisavalt palju selliseid lühendeid mida kirjutatakse mõlemat moodi, siis lisaks juurde juhud, kui seal vahel (lõpus) on punkt (või ei ole), sidekriips (või mõni muu märk, näiteks &), võib juhtuda, et sõltuvalt tähekombinatsioonidest võib neid kirjaviise olla ka 5-6 ja siis tekib juba tõsine probleem, et kust otsida - Ahsoous 3. september 2007, kell 07:58 (UTC)
Kas Sa pead silmas, et mina olen virgem kui teised? Ma olen ka laisk ega leia kõike üles, aga klõpsamisvajadus mind tõesti ei takista.
Kui kirjutatakse mitut moodi, siis on teine asi. Siis ta peab iga kuju juurest õigesse kohta jõudma.
See laiskuse argument peaks ju kehtima ka juhul, kui inimene ei tea, kuidas mingit sõna kirjutatakse. Pooldan küll seda, et sagedaste väärvormide juurest peab õigesse kohta saama jõuda. Leian, et kui inimene ei tea, kuidas lühendit kirjutada, siis ta peab arvestama, et otsimine on keerulisem. Teiselt poolt ei tohiks teha otsimist keeruliseks inimesel, kes otsib õigest kohast.
Mida vähemalt võiks teha, oleks panna "valed" lühendid, "Vaata ka" alla. Andres 3. september 2007, kell 08:28 (UTC)
Niimoodi näiteks, mis sa arvad kas allveelaev S-1, Gibsoni kidra S-1 peaks minema täpsustuslehele S1 või peab tegema veel täpsustuslehe S-1? mina jään selle juurde, et need peaks olema kõik ühel lehel koos. - Ahsoous 3. september 2007, kell 09:04 (UTC)
Arvan, et S-1 peaks olema eraldi leht, aga lehel S1 võib ju "vaata ka" all ka neid S-1 asju loetleda. Andres 3. september 2007, kell 09:16 (UTC)