Arutelu:Deco

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

selgitus sellise ümbernimetamise kohta: kui me kasutame nimesid Pelé, Ronaldo jne. siis tuleb kasutada ka Deco - Ahsoous 11:50, 4 Apr 2005 (UTC)

minu arust oleks parem need ümbersuunamised teha vastupidi. Isegi kui inimese hüüdnimi on palju kuulsam kui ta pärisnimi, on minu meelest õigem suunata hüüdnime juurest pärisnime artiklile. Kui sama malli jätkata siis peaks Madonna Ciccone artikkel olema suunatud Madonna artiklile, kuid madonna-l on ju ka muid tähendusi.
ja mis puutub deco-sse, siis see võiks olla ka täpsustus lehekülg, variantidega Art Deco-le, siia jalgpalluri lehele ja mis muid variatsioone veel deco võib olla. ...või siis ainult ümbersuunamine. Oleneb mida siin kokku leppime --TarmoK 12:11, 4 Apr 2005 (UTC)
miks ma eelistaks sedapidist varianti on nimelt see, et kui teistpidi teha siis juhul kui kategoriseerima hakata siis ma arvan, et enamus meist ei suudaks kategooriatest teatavaid isikuid (näiteks kasvõi siinne, näiteks Elton John, näiteks Richard Clayderman jne ülessegi leida... (päevakajaline teema aga asi puudutab ka näiteks paavste) - Ahsoous 12:26, 4 Apr 2005 (UTC)
selles on sul õigus küll, kuid teisalt mis keelaks meil teha esineja nime artiklisse paari lauseline tekst, mis siis juhatab "peartiklisse", midagi nagu sõnaraamatutes ja entsüklopeediates on(?) Sedasi saab mõlemad artiklit kategooriasse panna ja kasutaja leiab kategooriast neid mõlema nimega, sest praegu on ju tegelikult sama lugu, kui praegu küsitaks (näiteks) et mis riigi jalgpallur on/oli Edson Arantes do Nascimento. Siis kategooria kaudu seda ei leiaks. (nokk kinni, saba lahti lugu :o) Sedasi see paari lauseline artikkel oleks kesktee, kas nüüd just kuldne :o) aga siiski ... --TarmoK 15:19, 4 Apr 2005 (UTC)
Pooldan Ahsoouse seisukohta. Minu meelest pole mõtet ühest inimesest mitut artiklit teha. Mis puutub Madonnasse, siis tuleb kirjutada "Madonna (laulja)". Andres 19:44, 4 Apr 2005 (UTC)
minagi arvan, et artiklit võiks üks olla, aga järsku on miski trikiga võimalik artikkel saada kategooriasse mitmesse eri kohta ning mitme eri nime all... järsku keegi teab? - Ahsoous 21:19, 4 Apr 2005 (UTC)
Äkki saab ümbersuunamislehele kategooria panna? Andres 09:39, 5 Apr 2005 (UTC)
Proovisin seda ja ei õnnestunud, viki tarkvara paistab eemaldavat kõik mis tuleb redirect-i järel.
Samuti ei saa minu teada ka panna sama kategooriat samale artiklile mitut korda, viimane kategooria määratlus on see mida kategooria kasutab.
varasemale kommentaariks/küsimuseks, et kui nüüd seda loogikat jätkata et artisti õigelt nimelt teha suunamine artisti esineja nimele siis kas järgmistel juhtumitel tulevad sellised suunamised?
  • Juhan Viiding -> Jüri Üdi
  • Maarja-Liis Ilus -> Maarja (või siis (Maarja (laulja))
  • Hanna Ild (Pruuli) -> Hannah (http://www.hannah.ee/)
  • Rowan Atkinson -> Mr. Bean
  • Johnny Weissmuller -> Tarzan
Et kust läheb see piir et esineja nimi ei ole artisti tegelikust nimest "tähtsam"? Leian et see parajalt subjektiivne (loe: kes kuidas inimest teab) ja seepärast leian et võib-olla on parem teha väike artikkel esineja nimele, kus on vaid "paar" sõna ja siis viide õigele artiklile, inimese õige nimega. Sedasi on minu arust vähem subjektiivsust nendes nimedes + saab mõlemad nimed ka kategooriasse panna. --TarmoK 10:26, 5 Apr 2005 (UTC)