Arutelu:Charlotte Corday

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

palgamõrvar

Kes talle palka maksis?

märter

See on hinnangline väljend. Andres 20. veebruar 2007, kell 16:16 (UTC)

Selle artikli kohta kehtib praegu sama, mida ütlesin ka Marat' artikli kohta. -- Toomas 20. veebruar 2007, kell 17:27 (UTC)
Sinu parandused tegid artikli palju paremaks ning neutraalseks. Just detailiseerimine ongi õige viis neutraalsuse saavutamiseks. "Märter" oli otseselt hinnanguline (võiks ehk ka öelda, kas teda on märtriks nimetatud ja peetud) ning sellisena mitteinformatiivne. Aga sõnad "metsistunud pööbli rõõmukisa saatel" sisaldavad ka faktilist informatsiooni, kuigi sõnastus ei ole neutraalne. Andres 22. veebruar 2007, kell 06:26 (UTC)
Hea töö, Toomas! Andres 22. veebruar 2007, kell 09:54 (UTC)

Näen, et Toomas oskab ka muud peale massimõrvade (giljotiin, mahalaskmine, lihtsalt surnuks peksmine jne) ning kultuurigenotsiidi ülistamise. Aga ilma minu sekkumiseta oleks see palgamõrvar veel kauaks üles jäänud. Artikkel täienes, mis oligi minu eesmärk.

Jah. Aga kus on Toomas massimõrvu ja kultuurigenotsiidi ülistanud? Andres 22. veebruar 2007, kell 12:33 (UTC)
Vaat' see küsimus tekkis ka minul. Eriti veel, kuna konkreetsed tapaviisid on ära mainitud, millest vaid ehk giljotiin on mulle mingil eluperioodil tõsisemalt pinget pakkunud. Ja isegi sellest pole ma vikisse artiklit kirjutanud! :-P
Minul jälle tekib aeg-ajalt meie nimetu kaastöölise tekste lugedes tunne, et Jüri Lina on asunud Vikipeediale kaastööd tegema, aga eks tal ole ka kallil kodumaal kloone piisavalt. -- Toomas 22. veebruar 2007, kell 12:43 (UTC)
Kas siis revolutsioon ei olnudki seda?
Mnjah, aga kus ma revolutsiooni ülistanud olen? Kui ma ütlen, et erapoolik ja emotsioonidest nõretav artikkel Marat' kohta on ebakvaliteetne, siis kas ma sellega ülistan revolutsiooni? -- Toomas 22. veebruar 2007, kell 12:43 (UTC)

Huvitav järeldus. Ei, kahjuks ma ei ole Jüri Lina. Vaatasin oma kaastöösid, nii palju kui neid on. Ise ei suutnud ma küll leida vähimatki sionistide, vabamüürlaste, templirüütlite, illuminaatide, Grand Oriendi või Taaveti armastuse Joonatani vastu hukkamõistu (ma ei ole neid vist maininudki, ei pooldavas ega hukkamõistvas mõttes). Viimati mainisin juute vist Juudi autonoomse oblasti artikli arutelus (ei, ka seal otseselt mitte), kuid enda arust täiesti lugupidavalt, nagu ka gayliikumist. Ei näe endas midagi ühist Jüri Lina, tema teemade ega tema väljendusviisiga. Marat' artikli oluliseks allikaks oli arutelus viidatud raamat, kuid see oli lihtsalt hetkel kõige käepärasem. Mul ei ole tema suhtes mingeid emotsioone (kuna mind ei saa ta, üle 200 aasta pärast surma, enam ähvardada). Aga on asju, mida võiks tema ja revolutsiooni kohta teada. Midagi teadlikult laimavat või erapoolikut ma tema kohta kirjutanud ei ole.

Mnjah, eks nii nagu sinagi tegid oma järeldusi minu kohta kiirustades ja ühe-kahe artikli-kommentaari põhjal, võtsin ma endale sama vabaduse. Sinu allikas Marat' artikli alusena kõlab siiski äärmiselt linalikuna, kuigi JL tõesti selle autor ei ole. Artikli stiili oleks raamatu stiiliga võrreldes võinud siiski parandada. Seda enam, et sinu varasematele täiendustele ma neid etteheiteid ei laienda. -- Toomas 22. veebruar 2007, kell 14:12 (UTC)
Artikli stiili oleks raamatu stiiliga võrreldes võinud siiski parandada.
Ma pole väitnud, et see pole mul plaanis.