Arutelu:Black metal

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Fantoft stave kirik??? Eesti keeles peaks/võiks see olla teivaskirik?

Levinum on vist väljend püstpalkkirik.--WooteleF 19. veebruar 2008, kell 11:30 (UTC)
Tegelikult peaks see jutt kuuluma hoopis artiklitesse Mayhem, Burzum ja Varg Vikernes. Black metali koha pealt polegi see ehk nii oluline.--WooteleF 19. veebruar 2008, kell 11:31 (UTC)
Põhimõtteliselt ei ole selle kiriku põletamine black metali, kui muusika zhanriga mingis seoses. Otseseid tõendeid, et kiriku pani põlema Varg Vikernesi või keegi teine black metal muusik/kuulaja ei ole. Ainuke mille põhjal seda hakati BMiga seostama on Burzumi albumi kaanepilt ning sealt tehtavad loogilised/fantaasia lennukad järeldused. Marduk 20. veebruar 2008, kell 08:17 (UTC)
Noo Vikernesi küll süüdistati Fantofti kiriku süütamises aga selles aga süüdi ei mõistetud. Küll jäi ta süüdi kolme kiriku mahapõletamises ja ühes põletamiskatses. Noh ja lisaks siis Euronymouse tapmine. Aga kui sellel sündmusel on niivõrd kõrvaline mõju Black Metalile siis tuleks see siit artiklist välja tõsta. Seda võib tõesti mainida kas artiklites Burzum või Varg Vikernes.--WooteleF 20. veebruar 2008, kell 10:57 (UTC)
See kirikute põletamise teema oli/on osa black metali liikumisest sellel ajal. See osa peaks kindlasti sisse jääma. Võiks ära mainida, mis kirikud maha põletati, kuid jätta mainimata otsesed nimed. Vikernesi kohtuprotsess oli selline kahtlane värk (näidisprotsess ikkagi), et me ei tea siiani kumb osapool rohkem hämas.Marduk 20. veebruar 2008, kell 11:23 (UTC)
Püüdsin seal natuke sõnastust muuta kuid ei tulnud kõige stiilsemalt välja.--WooteleF 20. veebruar 2008, kell 11:42 (UTC)