Arutelu:Arvo Mets

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Mida tähendab siin "Eesti päritolu vene luuletaja"? Päritolu saab ainult rahvusega seostada, mitte riigiga. Õige oleks vene päritolu Eesti luuletaja. Kes on tema vanemad? --Tiuks 6. september 2008, kell 12:52 (UTC)

Arvo Mets oligi rahvuselt eestlane aga tegutses ja elas Venemaal ning kirjutas vene keeles.--WooteleF 6. september 2008, kell 12:57 (UTC)
See tähendab, et peaks kirjutama eesti päritolu Venemaa luuletaja. --Tiuks 6. september 2008, kell 12:59 (UTC)
Venekeelses artilklis on kirjutatud, et tema ema oli luterlane ja isa oli õigeususklik. Võin oletada, et tema ema oli eestlane ja isa venelane. Geonarva 6. september 2008, kell 13:01 (UTC)
See on üpris keeruline, sest me ei tea mis rahvuseks ta ennast peab. Nime järgi peaks eestlaseks aga isa liinis oleks nagu venelane. Kui ta tegutses ainult Venemaal, siis peaks ta olema Venemaa luuletaja. Siis sobiks rohkem, et on eesti päritolu Venemaa luuletaja. Ei ole ju mõtet kirjutada vene päritolu Venemaa luuletaja, sest eesti verd on tal ka. --Tiuks 6. september 2008, kell 13:10 (UTC)
1) mulgikapsad vs Mulgi kapsad vs Mulgikapsad => eesti kirjanik vs Eesti kirjanik ??
2) EAÕK - kuule mu vanaema oli ka õigeusklik, ja K. Päts ka jne ... mul pole siiani muud kui eesti verd...
3) seega tuginegem tuvastatud faktidele. suwa 6. september 2008, kell 13:23 (UTC)
Loomulikult usk ei võrdu rahvusega. Isegi setud peaks olema õigeusklikud, ega nad sellepärast venelased ei ole. Ära mine ühest äärmusest teise. Me püüame ikkagi rahvust kindlaks teha. Nime poolest võib teda raudselt eestlaseks nimetada. --Tiuks 6. september 2008, kell 14:04 (UTC)
Tiuks mis äärmustest sa räägid? Suwa ütles vaid seda, et isa õigeusklikkus ei anna mingit põhjust teda venelaseks pidada, kuigi sina seda välja pakkusid. Mingil perioodil oli viiendik eestlastest õigeusklikud. Pole mingit põhjust teda mitte-eestlaseks pidada. --WooteleF 6. september 2008, kell 14:20 (UTC)
Äärmuseks pidasingi usu seostamist rahvusega. Nii otseselt Suwa ei väljendanud ennast nagu sina hetkel ja me ei saa tõesti õigeuskilikke venelasteks teha (kuigi seda automaatselt tehakse). Sellisel juhul peaks kirjutama eesti päritolu Venemaa luuletaja. Kategooriateks pakun nii "Eesti luuletajad" (nagu hetkel artiklis) kui ka "Venemaa luuletajad". Lisaks sellele vist liigitatakse kirjandus ka keeleliselt. --Tiuks 6. september 2008, kell 14:29 (UTC)
SELGITUS PÄRITOLU KOHTA! Päritolu riik saab olla asjadel, toodetel aga mitte INIMESTEL. Seega kõik biograafia artiklid peavad olema ühtemoodi määratletud. Kui me räägime päritolust, siis kindlasti rahvusest, sest sealt saab alguse identiteet (nii rahvuslik kui ka etniline identiteet). Sama teema oli ka Arutelu:Dinara Safina. --Tiuks 6. september 2008, kell 15:02 (UTC)
Ma ei saa sellest argumendist aru. Saab ju öelda, et keegi on Eestist pärit. Andres 6. september 2008, kell 23:43 (UTC)
See tekitabki kahesugust mõtlemist. Siis me peaksime ju artiklis lauset muutma. eesti päritolu = eesti rahvusest aga Eestist pärit on Eesti riigist tulnud. --Tiuks 6. september 2008, kell 23:48 (UTC)
Jah, nii ongi. Oleneb sellest, kumba tahetakse öelda. Igatahes peaks artikli tekstist asi täpsemalt välja tulema. Keegi ennist ütles, et eesti päritolu ei pruugi tähendada eesti rahvust, vaid seda, et esivanemate seas on eestlasi. Andres 7. september 2008, kell 02:06 (UTC)