Arutelu:Aprill

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Jürikuu" on tuntum nimetus kui "mahlakuu". Andres 06:30, 1 Apr 2005 (UTC)

Eile ip Kasutaja:82.181.59.77 taha varjunud tegelane (vabandan väljendit, kuid ei leia paremat sõna väljendamaks anonüümset tegevust mis tekitab küsitavusi) muutis neid kuude nimesid. Siin Aprilli artiklis oli minu arust enne kenasti need kuude nimed toodud (vaata siin) ja olen arvamusel et paha ei teeks taastada varasem olukord, kuid ei ole spets selles valdkonnas ja ei hakka üksi seda tegema, kui ka teised on samal arvamusel siis võiksime need muutused teha. --TarmoK 06:41, 1 Apr 2005 (UTC)
Tegelikult tuleks täpsustada kuudenimetuste staatus. Varem toodud on tuntud varasematest kalendritest ja pärinevad nähtavasti rahvatraditsioonist, mis on mõjutatud kristlusest. Lisatud nimetused on arvatavasti need, mis on aktsepteeritud maausuliste poolt. Andres 07:16, 1 Apr 2005 (UTC)
Uurisin eile natuke seda "mahlakuud" ja sain sellise mulje et see ja need teised lisandused mis tehti on nimed mida kasutatakse/on kasutatud Lõuna-Eestis/Võrumaa kandis. et sedasi nagu oleks ok, aga teisalt olen arvamusel et "jürikuu" on palju laialdasemalt levinud ja sedasi arvan et nii nagu oli need kuunimed varem ära toodud on kõikse parem moodus neid eri piirkondades kasutatavate nimede esitamiseks. Muidu muutub sissejuhatav lause liiga lohisevaks ja lause mõte (mis asi on Aprill) "hääbub" --TarmoK 07:47, 1 Apr 2005 (UTC)
Nõus Tarmoga. Peale selle, kui tegemist on maausuliste poolt aktsepteeritud nimega, siis tuleks seda eraldi märkida. Kompromissina võib ka "jürikuu" algusest ära koristada. Andres 08:07, 1 Apr 2005 (UTC)
imho seda viimast võikski teha... - Ahsoous 08:12, 1 Apr 2005 (UTC)

Pakuksin välja et alguslausesse jääb vaid kuunimi (siin siis Aprill) ja kõik teised nimed panna oma alapealkirja alla, kus siis neid tähendusi ja taustu võib ka seletada (u. nagu Veebruari artiklis on neid seletatud). Pealkirjaks näiteks "Teised nimetused"(?) --TarmoK 14:24, 7 Apr 2005 (UTC)

Pooldan. Andres 15:16, 7 Apr 2005 (UTC)