Arutelu:Anti Marguste

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kust on pärit loomingu iseloomustus? Andres 16. veebruar 2008, kell 13:15 (UTC)

Teaduskond tuleks linkida koos kõrgkooliga. Andres 16. veebruar 2008, kell 13:16 (UTC)

Loomingu iseloomustus on osaliselt pärit raamatust "Eesti muusika biograafiline leksikon". Kas piisab, kui ma kirjutan selle pealkirja "Kirjandus" alla või peab teksti sisse ka viite panema? Adeliine 16. veebruar 2008, kell 13:25 (UTC)
See on delikaatne lugu. Sääraseid iseloomustusi ei tohiks lihtsalt maha kirjutada, sest tegu ei ole puhaste faktidega. Kui teisiti ei saa, sobiks ehk tsiteerida, võimaluse korral koos autori äramärkimisega. Hea oleks, kui saaks sarnast materjali ka mujalt. Muidu saab meile süüd panna teiste teatmeteoste ärakasutamist. Andres 16. veebruar 2008, kell 13:29 (UTC)

Anti Marguste helilooming põhineb suures osas regilaulul. See on fakt.

Rahvamuusika lakoonilistest kujunditest on ta tuletanud uudseid arendusvõtteid ja tundevarjundeid. Sage on eemaldumine selgesti tunnetatavast helistikust tunglevasse kromaatikasse. Need on samuti sisuliselt faktid. Võib ju sõnastust muuta, mul ei tulnud kohe sama täpne teistsugune sõnastus pähe.

Tämbrikontrastide huvides kasutab ta ebatavalisi instrumentaalkoosseise. Jälle sisuliselt fakt, küsimus on sõnastuses.

Need laused on üksikud nopped pikemast tekstist. Otsese autori nimetamine on raske, sest selle pikema teksti on kokku pannud kolm autorit. Adeliine 16. veebruar 2008, kell 13:42 (UTC)

Jah, esimene on OK. Teine ja kolmas peaksid kindlasti olema muudetud sõnastusega või siis tsitaadid. Andres 16. veebruar 2008, kell 14:35 (UTC)