Arutelu:Alavuse linn

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Elanike arvu ja pindala juurde tuleb lisada märkus, kas tegemist on kogu omavalitsuse või ainult keskusasula elanike arvuga. - Urmas 9. september 2006, kell 08:19 (UTC)

Kas nüüd on üheselt mõistetav? Igatahes Alavuse kirikuküla ei ole ju linn. Andres 9. september 2006, kell 16:39 (UTC)
Mul on ettepanek nimetada Soome omavalitsusüksuste artiklid ümber - vallad "N vald"-kujule (nagu nad juba on) ja linnad "M linn"-kujule. Keskusasulatele jääks artiklid "N" ja "M". - Urmas 10. september 2006, kell 07:57 (UTC)
Mul on konkureeriv ettepanek: kõikide soome valdade (sh linnade) artiklite nimed kujul "N" ja keskuste nimed (juhul kui need olemas on) kujul "M" või "N kirikuküla". --Metsavend 10. september 2006, kell 08:33 (UTC)
Urmase ettepaneku nõrk koht on see, et kui keskusasula on linn, siis ei ole sõna "linn" omavalitsusüksuse nimes piisavalt eristav.
Metsavenna ettepaneku nõrk koht on see, et puudub lahendus juhuks, kui omavalitsusüksust nimetatakse linnaks ja selle samanimeline keskus ei ole kirikuküla.
Minu ettepanek on kasutada omavalitsusüksuste kohta nimetusi "N vald" ja "N linn", välja arvatud juhul, kui linnaks nimetatava omavalitsusüksuse keskusasula on samanimeline linn. Tollel erijuhul kasutada omavalitsusüksuse kohta "N" ja keskusasula kohta "N (asula)". See vastaks Soome pruugile, kus keskusasulale suurt tähelepanu ei pöörata. Andres 10. september 2006, kell 09:39 (UTC)
Sellisel juhul tuleksid mh artiklid "Kotka" ja "Kotka (asula)"? - Urmas 10. september 2006, kell 09:50 (UTC)
Jah, nii ma mõtlesin. Andres 10. september 2006, kell 10:12 (UTC)

Praegu ma pooldan juba pikemat aega Urmase ettepanekut. Oleksin nõus ka sellega, kui kombineeritaks nii, et omavalitsusüksuse artikli pealkirjaks jääb ikkagi "... linn" (välja arvatud juhul, kui teisi asulaid pole) või "... vald" ning lisatakse asula nimele sulgudes "asula" või juurde "kirikuküla", igal juhul aga mitte sellega, et ilma täpsustuseta nimi jääks märkima haldusüksust, kus on mitu asulat. Andres 2. veebruar 2011, kell 14:09 (EET)[vasta]