Arutelu:Absoluutne tähesuurus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas absoluutne tähesuurus iseloomustab ainult tähti? Minu meelest peaks see mõiste põhimõtteliselt olema rakendatav mis tahes taevakehadele. Kui seda rakendatakse ainult tähtedele, siis nähtavasti praktilistel põhjustel. Andres 29. aprill 2006, kell 17.11 (UTC)

Absoluutset tähesuurust rakendatakse Päikesesüsteemi objektidele ka. Inglisekeelses Wikipedias on see definitsioonina (erineb tähtede omast!) ja näidetega ka ära toodud. Kui sealt kopeerimine/tõlkimine on OK, siis võiks seda täitsa kasutada ka eestikeelses. Tonisee 29. aprill 2006, kell 19.38 (UTC)

Inglise ja teistest võõrkeelsetest vikipeediatest tõlkimine on täiesti OK. Probleeme võib olla nende piltide puhul, mis ei ole Commonsisse laaditud.
Kui absoluutne tähesuurus on eri laadi objektide puhul erinevalt defineeritud, siis võiks alguses ära tuua mõlemad (või kõik) definitsioonid ning seejärel jagada esitus vastavateks alajaotusteks, kus nähtavasti ei pääse mööda ka definitsiooni kordamisest. Teine võimalus oleks jätta täpsed definitsioonid alguses ära (selleasemel anda nõiste üldine kirjeldus) ja esitada need vastavate alajaotuste alguses). Andres 30. aprill 2006, kell 04.38 (UTC)